Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: HP Omen 17 w203no

Laatu kohdillaan

Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.

/ 16.06.2017 - 13:39
HP Omen 17 w203no

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Jos tinkii hiukan 3D-vaatimuksistaan, saa melko edullisesti paljon tehoja.
  • Muihin verrattuna vähäisemmin varusteltu. Tosipelaajat tarvitsevat enemmän raakaa voimaa.

HP on yksi tavallisten tietokoneiden suurimmista valmistajista, mutta tavoittelee nyt myös rahakkaita pelikonemarkkinoita. Niinpä se lanseerasi vuosi sitten Omen-sarjansa, joka pyrkii kilpailemaan esimerkiksi Dellin Alienwaren, Asuksen ROG:in ja Acerin Predatorin kanssa. Ensimmäiset HP:n yritykset eivät oikein tehneet vaikutusta, mutta uuden sukupolven koneissa on paremmat laitteistot.

HP Omen 17 w203no on 17-tuumainen läppäri seitsemännen sukupolven i7-prosessorilla ja – aivan kuten kaikilla muillakin – GeForce-näytönohjain Nvidialta. Mutta tämä on ”vain” 1070 GTX -kortti, eli parasta mitä rahalla saa GTX 1080:n jälkeen. Muistiakin on pikemminkin järkevä kuin ylitsepursuava määrä: 16 GB RAM-muistia ja 512 GB:n SSD-levy. Perinteistä kovalevyä ei ole. Näyttökin on ”vain” Full HD, mutta se on kirkas ja hieno.

Kantta peittävästä metallinpunaisesta merkistä (”omen”) huolimatta koneen ulkonäkö ei ole niin siisti ja tuntuma niin hieno kuin vaikkapa sellaisilla koviksilla kuin Predator 17X ja MSi GS73. Kuori on mustanharmaata muovia, jossa on verkkomainen kuvio. Taustavalaistu näppäimistö hehkuu vain punaisena, ja ilman valoa lukemisesta ei tahdo tulla mitään. Näppäimissä on hieman kumimainen pinta. Omen 17 ei vaikuta varsinaisesti halpiskoneelta, mutta ei kyllä kalliiltakaan. Mutta soundipa on B&O:n käsialaa, mikä tosin tässä tarkoittaa sitä, että Bang & Olufsenin insinöörit ovat hienosäätäneet äänen, mutta komponentit eivät ole tanskalaisvalmistajan tuotantoa.

Suorituskyky

”Vain” toiseksi parhaalla näytönohjaimellaan Omen 17 ei ole testin nopein kone – mutta ei se kauas jää. 3DMark Time Spy -tulos 4 800 pistettä on vain aavistuksen hitaampi GTX 1080 -koneissa, ja 3DMark 15 -testissä ero on vieläkin pienempi.

Niinpä grafiikka-asetukset on säädettävä uusimpien pelien kohdalla melko korkealle ennen kuin kuva alkaa tökkiä ja päivitystiheyttä tarvitsee alentaa. Ja näin siis vain ihan viimeisimpien pelien kohdalla, kuten Dishonored 2 ja Battlefield 1. Jos pelaa yli vuoden vanhoja pelejä, riittää GTX 1070 -näytönohjain vallan mainiosti.

Omen 17:sta on vain yksi kovalevy, mutta se onkin hämmästyttävän nopea: 1,6 GB per sekunti on ennätys! Akunkesto on yhtä hyvä – tai huono – kuin muillakin: tunti ja 14 minuuttia.

Johtopäätökset

HP Omen 17 ei ole kilpailijoidensa veroinen übercool pelikone, mutta sisäinen kauneus merkkaa tässä tapauksessa. Tehoista pääsee nauttimaan koko rahalla. Jos Nvidian toiseksi paras näytönohjain kelpaa – ja se on siis paljon nopeampi kuin viime vuoden huippumalli – ja 512 GB:n SSD riittää pelien tallentamiseen, on Omen 17 erinomainen ostos. HP on pelikoneissa vielä aloittelija eikä tuntuma ole aivan niin siisti kuin muilla. Toisaalta tässä hinta on kohdillaan.

Myös tässä testissä

Asus ROG G701VIK BA044T

Raskaan sarjan pelikone

Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.

Uskomattoman hyvä suorituskyky kannettavaksi – tämä on aito vaihtoehto pöytäkoneelle.
Painava ja äänekäs. Sisäänrakennetut kaiuttimet eivät ole kovin hyvät. Kallis.
Lue koko testi

Alienware 13 R3

Leveä selkä ja OLED-näyttö

Alienwareen on helppo ihastua, vaikka sen design voikin tuntua hieman kummalta.

Näyttö on todella huippu ja kuva veitsenterävä. Koostaan huolimatta suorituskyky on mahtava ja akkukin parhaasta päästä.
Näyttö kiiltää liikaa, joten käyttö päivänvalossa on hankalaa. Suuri takapuoli ei ehkä innosta kaikkia.
Lue koko testi

Acer Predator 17X GX-792

Saalistaja hyökkää

Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.

Laadukas ja siistinnäköinen hurjimus, jossa on markkinoiden nopein näytönohjain.
Suuri, kallis ja painava. Mahtavasta virrankulutuksestaan huolimatta kone on vasta testin toiseksi nopein.
Lue koko testi

The New Razer Blade 2016

Kuin musta mäkki

Jos olet tykännyt MacBook-kannettavista, pidät varmasti myös Razer Bladesta.

Hyvännäköinen kannettava, joka sopii niin toimistoon kuin pelaamiseenkin.
Tuulettimet pitävät pelatessa meteliä. Korkeanpuoleinen hinta. Korkearesoluutioinen materiaali on liikaa GTX 1060 -kortille.
Lue koko testi

MSi GS73VR-7RF Stealth Pro

Luksusläppäri pelaamiseen

Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.

Tehokas laitteisto erittäin litteässä paketissa. Prosessori, kovalevy ja näppäimistö ovat huippuluokkaa.
GeForce GTX 1060 -kortti. Samalla rahalla saa taatusti nopeammankin koneen, mutta ne ovat myös painavampia ja suurempia.
Lue koko testi
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Täydellinen budjettiluokan PC

Vähän enemmän vähän halvemmalla

Käsittämättömän kova

Tehopakkaus viihtymiseen

Ensimmäinen Snapdragon-kone testissä!

Hillitty pelikannettava kohtuuhintaan

Pistimme näppimme peliin: suuri pelinäppäimistövertailu!

Saisiko olla ekstranäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top