On aika ilmeistä, että amerikkalainen Razer on tutustunut Appleen Cupertinossa suunnitellessaan Blade-tietokoneitaan. Musta läppäri on kuin MacBook Pron peilikuva, minkä sanomme vain hyvällä. On erittäin vaikuttavaa, että Razor on onnistunut ahtamaan moisen peli-PC:n kohtuullisen siroon alumiinipakettiin.
Lopputulos onkin todella herkullinen ja yksinkertainen kone, joka vetoaa meihin hienostuneen designin ystäviin. Yhdennäköisyys mäkkiin jatkuu, kun nostaa kannen ja näkee näppäimistön – aivan kuten MacBook Prossa, tässäkin on väljää tilaa mukavan ja jämptin tuntuisten näppäinten ympärillä. Tietysti näppäimet on myös valaistu alhaalta päin, ja valot saa sykkimään kaikissa sateenkaaren väreissä. Molemmin puolin sijoitetut kaiuttimet soittavat riittävällä volyymilla ilman kuulokkeitakin – ainakin siihen asti, kunnes tuulettimet alkavat möykkäämään pelin edetessä. Aivan kuten Razorin edellisessäkin mallissa, tuulettimet pitävät todellakin liikaa ääntä.
Pieniä puutteita
Blade 2016 eroaa kilpailijoistaan erilaisten liitäntöjen kohdalla. Esimerkiksi Displayport, Ethernet ja niinkin yksinkertainen asia kuin SD-korttipaikka puuttuvat. Jos kannettava haluaa pystyä korvaamaan MacBook Pron kanssa, tulisi ainakin viimeisin seikka korjata.
Onneksi Razor paikkaa näitä puutteita huomattavasti tehokkaammalla sisuksellaan, mikä tekee koneesta varsin oivallisen pelikäyttöön – ja tähän ei Apple pysty. Razor on varustettu Nvidia GTX 1060 -näytönohjaimella ja Core i7 -prosessorilla, joka syöttää ohuen ohueen koneeseen riittävästi höyryä aivan uusimpienkin pelien pyörittämiseen. Peleistä pääsee nauttimaan 14-tuumaisella QHD+-kosketusnäytöllä, jonka resoluutio on 3200 x 1800 pikseliä. Värit ovat terävät, mutta meidän silmäämme mattanäyttö olisi ollut kiiltävää parempi.
Suorituskyky
Samaan tapaan kuin Alienwaressa, on tässäkin korkea resoluutio näytölle haaste. Resoluutioltaan vaativat pelit ovat yksinkertaisesti ihan liikaa näytönohjaimella, ja esimerkiksi Tomb Raiderilla saimme nopeudeksi 20 fps, kun resoluutio oli asetettu maksimiin. Pelin alhaisimmallakin resoluutiolla tulos oli vain hiukan yli 30 fps, mikä ei myöskään ole riittävästi. 1080p-resoluutiolla alkaa homma sujua, ja hienosäätämällä näytönohjaimen asetuksia saa nopeudeksi vakaat 60 fps kuvanlaadun kärsimättä. Asuksen koneen tavoin tässäkin kannattaa pitää johto koko ajan kiinni, jotta näytönohjain saa riittävästi virtaa. Jos kannettavaa käyttää pelkällä akulla, vaimenee tuulettimien ääni mutta myös kuvanopeus putoaa puoleen.
Johtopäätökset
Razer Blade on läppäri MacBook Pron käyttäjille, jotka toivoisivat voivansa myös pelata koneellaan. Tällä pelaaminen onnistuu, ja ulkonäkö ja koko ovat lähellä MacBookia. Kaunis kuori kätkee tehokkaan pelikoneen, joka pistää tuulettimet pyörimään äänekkäästi, kun aloittaa pelin. Olemme tyytyväisiä kaikkeen muuhun paitsi hintaan.
Myös tässä testissä
Asus ROG G701VIK BA044T
Raskaan sarjan pelikone
Asus on satsannut hurjaan suorituskykyyn, mikä näkyy laitteen painossa ja hinnassa.
HP Omen 17 w203no
Laatu kohdillaan
Omen-koneen fiksusti harkitut kompromissit tarjoavat kunnolla vastinetta rahalle.
Alienware 13 R3
Leveä selkä ja OLED-näyttö
Alienwareen on helppo ihastua, vaikka sen design voikin tuntua hieman kummalta.
Acer Predator 17X GX-792
Saalistaja hyökkää
Acerin hirmukone hotkaisee laatupelit aamiaiseksi.
MSi GS73VR-7RF Stealth Pro
Luksusläppäri pelaamiseen
Upea näyttö ja litteä muotoilu tekevät MSi:stä herkullisen mutta tyyriin nautinnon.