Huawei FreeBuds 6i on varmaankin markkinoiden häpeämättömin AirPods-kopio – melkein kaikki on apinoitu Applelta.
Huawein kuulokkeet tarjoavat vastamelun ja hyvät koodekit. AI Life -sovellus on saatavilla sekä iOS:lle että Androidille. Sovellus löytyy tavalliseen tapaan iOS App Storesta, mutta Google Play Storeen Huaweilla ei ole pääsyä. Niinpä Android-käyttäjien pitää ensin googlata ja ladata AppGallery, ja vasta sen jälkeen ladata AI Life sieltä.
Vastamelu toimii bassorekisterissä vähintään yhtä hyvin kuin EarFunillakin, ehkä vähän paremminkin. Vastamelun oma sihinä on myöskin huomaamattomampaa. Ympäristöäänistä eli Huawein kielellä Awarnessista on kaksi vaihtoehtoa: täydet ympäristöäänet, mikä tekee diskantista hiukan terävää, tai puheasetus, joka päästää läpi etenkin puherekisterin ja tarjoaa luonnollisempaa ääntä.
Huawei FreeBuds 6i:n äänenlaatu
Äänenlaatu on tehdasasetuksilla vaikuttavan hyvää. Bassorumpu toistuu pehmeämmin kuin EarFUnilla, mutta sointi on yleisesti ottaen tasapainoista ja luonnollista, ja energia ja dynamiikat ovat miellyttävät. Keskirekisteri on ehkä hiukan kova, mutta vertailun halvimpiin malleihin verrattuna silti aivan toista maata!
EQ-asetuksia on kuusi (Standard mukaan lukien), mutta omaa asetusta ei voi tehdä. Ei tosin tarvitsisikaan, sillä perusasetus kuulostaa niin hyvältä, ettei mitään moitittavaa oikein keksi.
Lady Gaga kuulostaa viihdyttävältä ja luonnolliselta, ja yhdessä EarFunin kanssa Huawei on testin paras äänenlaadun kannalta. EarFun vie kuitenkin voiton loistavien ominaisuuksiensa vuoksi, sillä Air Pro 4 tarjoaa LDAC:n, aptXin ja AuraCastin, jotka FreeBuds 6i -mallista puuttuvat.
Yhteysongelmia en kokenut, vaikka kokeilin Huaweita niin Samsungin kuin Applenkin puhelimella.
Puheluissa äänenlaatu ei erityisesti vakuuta. Käyttäjän ääni on sulkeutunut ja suhiseva. Mikrofonien sijoittelun vuoksi ongelma on tuttu monille täyslangattomille, varsinkin tässä hintaluokassa.
Yhteenveto
Huawei FreeBuds 6i on erittäin hyvä kuulokemalli, joka tarjoaa tehdasasetuksilla testin parasta äänenlaatua. Vastamelukin on vertailun parhaimmistoa ja muotoilu tyylikästä – joskin täysin Applelta kopioitua. Koska aptX- ja LDAC-tukea saati Auracastia ei ole, häviää FreeBuds 6i spekseissä EarFunille. Jos äänenlaatu ja vastamelu painavat vaakakupissa eniten, on Huawei toki luokkansa parhaita ostoksia.
Myös tässä testissä
Ankriyul i17
Surkeuden uusi ennätys
Viidentoista euron hintainen Ankriyul i17 on vertailun halvin malli. Se tarjoaa aika lailla hintansa arvoista laatua – eli ei yhtään mitään.
LifeBee BX29
Parempi kuin pahnanpohjimmainen
LifeBeen kuulokkeita markkinoidaan treenikuulokemallina, joissa on mieletön akunkesto ja hintaa vain parikymppiä. Kuulokkeet eivät kuitenkaan kestä hikoilua saati sadetta, ja äänenlaatukin on kamala.
Belkin Soundform Bolt
Turvallinen valinta tunnetulta merkiltä
Belkin todistaa, että alle viidelläkympilläkin voi saada kohtuullista laatua, joskin ilman erityisiä hienouksia.
Technaxx MusicMan Pro BT-X72
Halvalla paljon
Fiksu kosketusnäyttö ja toimintojen runsaus tekevät Technaxxin kuulokkeista houkuttelevat. Mutta onko äänenlaatu hintansa arvoinen?
Creative Zen Air SXFI
Hyvä ääni – näillä vinkeillä
Pienen EQ-säädön jälkeen Creativen kuulokkeet tarjoavat yllättävän hyvää hinta-laatusuhdetta.
EarFun Air Pro 4
Tekninen tyrmäys
EarFunin kuulokkeet ovat täynnä edistyksellisiä ominaisuuksia. Ja mikä parasta, sointi on aivan erinomainen!