Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EarFun Air Pro 4

Tekninen tyrmäys

EarFunin kuulokkeet ovat täynnä edistyksellisiä ominaisuuksia. Ja mikä parasta, sointi on aivan erinomainen!

/ 10.12.2024 - 07:00
EarFun Air Pro 4

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Loistavan hinta-laatusuhteen sointia! Tukee useimpia koodekkeja. Tehokas vastamelu ja hyvä akunkesto.
  • Puheluiden äänenlaatu on keskinkertainen.

Nyt testattavan mallin edeltäjä Air Pro 3 tarjosi suurimmaksi osaksi kaiken tarvittavan, mutta ainakin paperilla EarFun Air Pro 4:ssä on kaikki: aptX Adaptive, LDAC, AAC ja jopa uusi Auracastin sisältävä LE Audio-standardi. Auracastin avulla ääntä voi samanaikaisesti lähettää puhelimesta niin moneen kuulokkeeseen kuin huvittaa.

Lisäksi Air Pro 4 tarjoaa edeltäjästään poiketen vastamelun ja ympäristöäänet (jota joskus myös transparency modeksi tai ambient awareksi kutsutaan), joten mitäpä sitä enää keksisi kaivata.

EarFun Air Pro 4 lifestyle 3-
Multipointin ansiosta kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti kolmeen laitteeseen. Kuva: EarFun

EarFun Air Pro 4:n äänenlaatu

Kuulokkeiden paras puoli on kuitenkin niiden äänenlaatu. Sointi on tehdasasetuksella aivan erinomainen, ja musiikki soi miellyttävästi ja luonnollisesti. Jopa itse tekemäni miksaukset kuulostavat hyvin lähelle sitä, mihin olen äänityksissä pyrkinytkin. Basso on ehkä vähän ohuenlainen, mutta silti oikein hyvä, ja keskirekisteri ja diskantti ovat ihastuttavan tasapainoiset. EarFunin dynamiikat ovat niin ikään kilpailijoita paremmat.

EarFun Free Pro 3

 

Sovelluksessa on paljon erilaisia EQ-asetuksia, ja sellaisen voi myös räätälöidä itse. Itse jäin kaipaamaan vain pientä potkua bassoon, joten Bass Boost 1 ratkaisi ongelman kaiken tyylisillä kappaleilla. Jos pitää vielä viihdyttävämmästä otteesta, voi kokeilla Bass Boost 2 -asetusta, mutta 3-tason asetus kallistuu jo liioittelun puolelle. Hyvä uutinen on se, etteivät bassorekisterin yläpuoliset taajuudet mene korostuksesta pilalle, joten sointi ei kuitenkaan koskaan kuulosta olevan ihan väärinkään.

Patricia Barberin laulu toistuu näillä kuulokkeilla luokkansa parhaiten. Kontrabasso on kauniin erotteleva, samoin kuin sähkökitara. Regular Pleasures -kappaleella rummut pauhaavat niin, että korvissa kohisee – tässä Bass Boost kannattaa laittaa pois päältä. Vastamelu poistaa tehokkaasti bassoääniä ja vaimentaa bussin ja lentokoneen ääniä hyvin pilaamatta samalla musiikkia.

EarFun Air Pro 4
Kuva: EarFun

Onnistuin kokeilemaan Auracastia lähettämällä ääntä latauskotelosta JBL Tour Pro 3 -kuulokkeisiin. Se toimi mahtavasti! Kannattaa vain muistaa, että Googlen pikayhdistäminen ei toimi LE Audion ollessa päällä, jota taas Auracast vaatii. Eli ensin pitää tehdä yhdistäminen puhelimella ja vasta sitten laittaa LE Audio päälle.

Puheluiden äänenlaatu on harmillisesti pettymys. Puhe on ohutta ja ”digitaalista”, ja vastapuoli valittaa volyymia liian hiljaiseksi. Puhelutkin kuitenkin onnistuvat, eikä tässä hintaluokassa täydellisyyttä voi odottaakaan. Niinpä kuusi tähteä on aivan ansaittu saavutus.

EarFun Air Pro 4 2-

Kuva: EarFun

Yhteenveto

EarFun Air Pro 4 on tavattoman edullinen ostos, joka tarjoaa omassa hintaluokassaan ylivoimaisen hyvää äänenlaatua, tehokasta vastamelua ja kaikki mahdolliset koodekit. Heikko äänenlaatu puheluissa ei estä kuulokkeita saamasta parasta arvosanaa, sillä kyseessä on kaiken kaikkiaan parhaita kuulokkeita, joita alle sadalla eurolla saa.

Karakter
EarFun Air Pro 4
Basic

Myös tässä testissä

Ankriyul i17

Surkeuden uusi ennätys

Viidentoista euron hintainen Ankriyul i17 on vertailun halvin malli. Se tarjoaa aika lailla hintansa arvoista laatua – eli ei yhtään mitään.

Akun varaus näkyy kotelossa prosentteina. Hyvä akunkesto ja istuvuus.
Kamala ääni. Säröilevä ja sulkeutunut äänenlaatu puheluissa. Ei säätömahdollisuuksia soinnille. Ei IP-luokitusta. Ei vastamelua.
Lue koko testi

LifeBee BX29

Parempi kuin pahnanpohjimmainen

LifeBeen kuulokkeita markkinoidaan treenikuulokemallina, joissa on mieletön akunkesto ja hintaa vain parikymppiä. Kuulokkeet eivät kuitenkaan kestä hikoilua saati sadetta, ja äänenlaatukin on kamala.

Uskomattoman hyvä akunkesto. Mukava istuvuus, siivekkeet pitävät napit hyvin paikoillaan.
Sumuinen basso, terävä ja viiltelevä diskantti. Ei vastamelua.
Lue koko testi

Belkin Soundform Bolt

Turvallinen valinta tunnetulta merkiltä

Belkin todistaa, että alle viidelläkympilläkin voi saada kohtuullista laatua, joskin ilman erityisiä hienouksia.

Hyvä istuvuus, tasapainoinen ääni.
Diskantti on hiukan aggressiivinen ja keskirekisteri kova. Maksimiäänenvoimakkuus on aika matala. Ei vastamelua.
Lue koko testi

Technaxx MusicMan Pro BT-X72

Halvalla paljon

Fiksu kosketusnäyttö ja toimintojen runsaus tekevät Technaxxin kuulokkeista houkuttelevat. Mutta onko äänenlaatu hintansa arvoinen?

Kotelossa näppärä kosketusnäyttö. Vastamelu ja ympäristöäänet. Hyvä istuvuus ja laadukas rakenne.
Keskinkertainen akunkesto. Enimmäisvolyymi on liian matala. Kosketusnäyttö toimii vähän hitaasti.
Lue koko testi

Creative Zen Air SXFI

Hyvä ääni – näillä vinkeillä

Pienen EQ-säädön jälkeen Creativen kuulokkeet tarjoavat yllättävän hyvää hinta-laatusuhdetta.

Erittäin hyvä ääni, kunhan korjaa sitä sovelluksen taajuuskorjaimella. Vahva ja puhdas basso. Hyvä sovellus, ja SXFI-3D-ääni toimii vihdoin kaikilla sovelluksilla.
Ennen EQ-säätöä sointi on lattea. 3D-ääni on pikemminkin kuriositeetti kuin käyttökelpoinen tai hyödyllinen ominaisuus. Enimmäisvolyymi saisi olla korkeampi.
Lue koko testi

Huawei FreeBuds 6i

Premiumia budjettihintaan

Huawein keskihintainen malli tarjoaa ensiluokkaista ääntä budjettihintaan. Ainoa varsinainen heikkous on sovelluksen monimutkainen asennus Androidilla.

Erittäin hyvä äänenlaatu ja vielä parempi LDAC:tä käyttäen. Hyvä vastamelu.
Monimutkainen asennus Android-sovelluksella. Rajalliset EQ-toiminnot. Sulkeutunut ääni puheluissa.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top