Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Honor Magic V3

Taittuva puhelin uudella tapaa

Honor Magic V3 on markkinoiden tämän hetken paras taitettava puhelin.

/ 08.11.2024 - 10:35
Honor Magic V3

  • Todennäköisesti maailman littein taitettava puhelin: vain 9,2 mm taitettuna. 20:9-kuvasuhteen leveä näyttö mahdollistaa myös tavallisen puhelinkäytön. Kaikkien aikojen paras taittuvan puhelimen kamera. MagicOS hyödyntää ison näytön taitavasti.
  • Akunkesto on pettymys. Sormenjäljenlukija toimii halutessaan.

Huawei lanseerasi Honor-merkkinsä yli kymmenen vuotta sitten halutessaan kilpailla OnePlussan kaltaisten yrityksen kanssa, jotka siihen aikaan olivat täysin uudenlaisia ja myivät älypuhelimia perinteisiä puhelinvalmistajia – kuten Huaweita – edullisemmin verkossa. Huawein idea Honorin suhteen oli siis myydä merkin puhelimia netissä ja markkinoida niitä vain verkossa ja somessa.

Vuonna 2019 Huawei myi lähes 70 miljoonaa Honor-puhelinta maailmanlaajuisesti. Kun Yhdysvaltain Huawei-boikotti iski samana vuonna, irrotettiin Honor emoyhtiöstä ja myytiin kiinalaiskonsortiolle, joka sai ytimekkään nimen Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. Marraskuusta 2020 lähtien Honor on ollut täysin itsenäinen, kansainvälisesti toimiva yhtiö. Euroopassa Honorin markkina-asema on erityisen vahva Suomessa ja Saksassa.

Honor Magic V3
Hämmästyttävintä Honor Magic V3:ssa on sen litteys: puhelin on taitettuna vain 9,2 mm, eli yhden millin paksumpi kuin iPhone 16 Pro Max. Kuva: Peter Gotschalk

Magic V3 lanseerattiin heinäkuussa Kiinassa vain pari päivää sen jälkeen, kun Samsung oli julkistanut taitettavan Galaxy Z Fold 6 -mallinsa. Eurooppalaisten piti odotella kuitenkin syyskuuhun, Berliinin IFA-messuihin asti, nähdäkseen puhelimen koko komeudessaan.

Olen testannut Magic V3 -puhelinta viikkojen ajan – ja ottanut sen mukaani myös kotimaahansa Kiinaan Shanghain-reissulle – ja ensivaikutelmani ovat ylitsevuotavan positiiviset. Niin ikään taittuvilla Samsung Galaxy Z Fold 6:lla ja Google Pixel 9 Pro Foldilla tulee olemaan tiukka paikka kisata Honoria vastaan.

Honor Magic V3
Puhelin on mukava kädessä pyöristettyjen reunojen ansiosta. Kuva: Peter Gotschalk

Ulkonäkö ja rakenne

Hämmästyttävintä Honor Magic V3:ssa on sen litteys: puhelin on taitettuna vain 9,2 mm, eli yhden millin paksumpi kuin iPhone 16 Pro Max ja 0,7 milliä paksumpi kuin  Google Pixel 9 Pro XL. Eikä niistä kumpikaan ole taitettava!

Kun puhelimen taittaa, ei näyttöjen väliin mahdu riisipaperiakaan. Sekä etu- että takanäyttöä suojaa merkin itsensä kehittämä vahvistettu lasi, jota Honor kutsuu nimellä NanoCrystal Shield. Sen pitäisi kestää pudotus kahdesta metristä, kun Gorilla Glass Victus 2 selviää vain metrin pudotuksesta. Koska Honor haluaa puhelimensa testin jälkeen takaisin, en iljennyt pudotella Magic V3:a. Puhelimella on myös IPX8-suojaus, eli se on vedenkestävä mutta taittuvuuden vuoksi sitä ei ole voitu suojata pölyltä.

Honor Magic V3
Honor Magic V3:n 20:9-kuvasuhteen näyttö mahdollistaa tavallisen puhelinkäytön. Kuva: Peter Gotschalk

Puhelin on saatavana kolmessa värissä: mustana, vihreänä ja punaruskeana. Kaikki ovat mattapintaisia, joten sormenjäljet eivät näy. Reunat on pyöristetty, eikä näyttöä kiertävä kehyskään ole kovin kulmikas, joten puhelinta on mukava pitää kädessä – taitettuna tai avattuna.

Saranat ovat titaania, ja Honor lupaa puhelimen kestävän taittelua jopa 500 000 kertaa. Siihen en ihan päässyt, mutta mekanismi tuntuu todella kestävältä. Sen huomaa, kun puhelimen taittaa kiinni ja sitten taas avaa – saranat ovat niin jämäkät, ettei puhelinta tahdo saada yhdellä kädellä auki.

Näyttö ja ääni

Kaikkien taitettavien puhelinten tapaan Honor Magic V3:ssa on kaksi näyttöä. Etunäyttö on 6,43 tuumaa (2 376 x 1 060 pikseliä) ja takanäyttö 7,92 tuumaa (2 344 x 2 156 pikseliä). Etunäyttöä käytetään, kun puhelin on taitettuna, ja takanäyttöä tabletin tapaan pelaamiseen, videoiden katseluun ja multitaskaamiseen.

Honor Magic V3 ratkaisee taitettavien puhelinten haasteen erinomaisesti. Puhelimen jatkuva availu ja sulkeminenhan on työlästä, mutta Honor Magic V3:n etunäyttö on tavallisten puhelinten tapaan 20:9-formaatissa, joten sitä on helppo käyttää taitettuna ihan kuin mitä tahansa puhelinta. Puhelin tarvitsee siis taittaa auki vain silloin, kun siihen on jokin erityinen syy.

Honor Magic V3
Takapuolella on kolmoiskamera, jossa on 50 MP:n laajakuvalinssi (f/1,6), 40 MP:n 112° ultralaajakuvalinssi optisella kuvanvakaimella sekä 50 MP:n periskooppilinssi LiDAR:lla ja 3,5-kertaisella optisella zoomilla. Kuva: Peter Gotschalk

Puhelimen molemmat näytöt ovat erittäin kirkkaita (etunäytön enimmäiskirkkaus on 5 000 nitiä!) ja niissä on dynaaminen 1–120 Hz:n virkistystaajuus. Kummankin näytön kuvanlaatu on erinomainen, ja kuva on terävä ja värikylläinen.

Honor Magic V3:n äänenlaatukin on melko hyvä ja luja – se toimii hyvin videoiden katseluun tai pelatessa ilman kuulokkeita.

Kamera

Ei kysymystäkään: Honor Magic V3:n kamera on paras koskaan taitettavassa puhelimessa näkemäni.

Kyseessä on kolmoiskamera, jossa on 50 MP:n laajakuvalinssi (Sony IMX906, f/1,6), 40 MP:n 112° ultralaajakuvalinssi optisella kuvanvakaimella sekä 50 MP:n periskooppilinssi LiDAR:lla ja 3,5-kertaisella optisella zoomilla. Lisäksi on kaksi erillistä 20 megapikselin etukameraa, jotka on integroitu taitettavaan ja ulkoiseen näyttöön.

HonorMagicV3_galleri1 HonorMagicV3_galleri2 HonorMagicV3_galleri3 HonorMagicV3_galleri4 HonorMagicV3_galleri5
<
>
Honor Magic V3 ottaa erinomaisia kuvia lähes missä tahansa tilanteessa. Laajoissakin otoksissa syvyysvaikutelma on hyvä. Kuva: Peter Gotschalk

Honor Magic V3 käyttää monia samoja AI-tehostettuja kameratoimintoja kuin Honor Magic6 Pro ja Honor 200 Pro. AI Motion Sensing Capture hyödyntää liikkeentunnistusta ottaakseen kuvan automaattisesti kohteen vaikkapa hypätessä tai liikkuessa.

Uusi AI Eraser -toiminto poistaa kuvista ihmisiä tai muita kohteita. Toiminto on siis samanlainen kuin Google Pixel -puhelimissa ja uusimmissa Samsung Galaxy -malleissa.

Kiinalaismerkki on aloittanut yhteistyön ranskalaisen Harcourt-valokuvausstudion kanssa. Harcourt tunnetaan etenkin kuuluisuuksien, kuten Roger Federerin ja Jordanian kuningatar Ranian mustavalkopotreteista. Studio Harcourt on auttanut Honoria kehittämään muotokuvafilttereitä, joilla voi ottaa Harcourt-tyylisiä kuvia, jossa kuvaaja tulee usein hyvin lähelle valoheijastuksen ympäröimää kohdettaan.

HonorMagicV3_AIeraser1 HonorMagicV3_AIeraser2
<
>
Ennen ja jälkeen AI Eraserin: toiminto poisti kuvassa sateenvarjon vasemmalta, eikä lopputuloksesta arvaisi, että sitä on kuvassa koskaan ollutkaan. Kuva: Peter Gotschalk

Todellisuudessa muotokuvafiltterit käyttävät tekoälyä luodakseen niihin Harcourt-ilmeen, mutta korkean resoluution telefoton ja hyvän optisen zoomin ansiosta asetuksilla saa todella hyviä kuvia ihan vain filtterin valitsemalla ja nappia painamalla.

Kamerassa ei ole mitään moitittavaa. Honor Magic V3 ottaa poikkeuksellisen hyviä kuvia tilanteessa kuin tilanteessa, ja etenkin bokeh-kuvat näyttävät upeilta syvyysvaikutelmansa ja kontrastinsa ansiosta. Laajemmissakin otoksissa kamera onnistuu säilyttämään syvyyden.

HonorMagicV3 portraet
Etenkin bokeh-kuvat näyttävät upeilta syvyysvaikutelmansa ja kontrastinsa ansiosta. Kuva: Peter Gotschalk

On todella virkistävää, että Honor on panostanut taitettavan puhelimen kameraan näin paljon. Tästä etenkin Samsung voisi ottaa oppia.

Toiminnot ja suorituskyky

Honorin MagicOS-käyttöliittymä eroaa perus-Androidista. Esimerkiksi kaikki sovellukset löytyvät aloitusvalikosta, kun taas useimmilla Android-puhelimilla on pyyhkäistävä ruudun alareunaa saadakseen koko sovelluskirjaston näkyviin.

Honor Magic V3
Parallel Space -toiminnolla voi erotella sovelluksia ja dokumentteja erilliseen ja yksityiseen tilaan, joka voi joko täyttää koko näytön tai näkyä rinnakkaisikkunassa (siitä nimikin) aloitusvalikon vieressä. Kuva: Peter Gotschalk

Honorin käyttöliittymälle tyypillistä on merkin omien sovellusten määrä sekä Google Playn rinnalla oleva Honorin oma sovelluskauppa.

MagicOS tarjoaa myös monia omia toimintoja, jotka on tietysti nimetty Magic-siksi ja Magic-täksi.  Esimerkiksi Magic Text antaa käyttäjän valita ja leikata tekstiä kuvista (ei erityisen mullistavaa), ja Magic Portal antaa käyttäjän raahata kuvia vaikkapa somesta sähköpostiin, mikä on jo innovatiivisempaa. Kuvien raahaus toimii erityisen hyvin Honor Magic V3:n suurella taitettavalla näytöllä, jossa on helppo pitää samanaikaisesti auki useampaa sovellusta.

Honor on onnistunut yhdistämään Androidin ja MagicOS:n loistavalla tavalla niin, että koko suuri näyttötila tulee hyödynnettyä. Etenkin Parallel Space -toiminto on mahtava: sillä voi erotella sovelluksia ja dokumentteja erilliseen ja yksityiseen tilaan, joka voi joko täyttää koko näytön tai näkyä rinnakkaisikkunassa (siitä nimikin) aloitusvalikon vieressä. Parallel Space -tilassa voi tallentaa kuvia ja tiedostoja, joiden ei halua olevan julkisesti saatavilla muualla puhelimessa – tai sillä voi erotella vaikkapa vain työhön liittyvän sähköpostisovelluksen ja yhteystiedot omaan tilaansa. Ihan kuin olisi kaksi eri puhelinta yhdessä laitteessa!

Mutta ruusussakin on piikkinsä. Suuresta 5 150 mAh:n akustaan huolimatta Honor Magic V3 ei ilahduta akunkestollaan.  Benchmark-testissä se pärjää hiukan paremmin kuin Google Pixel 9 Pro Fold, mutta Samsung Galaxy Z Fold 6 jaksaa pyöriä pienemmällä akullaan huomattavasti pidempään.

HonorMagicV3 selfie
Pääkameralla voi ottaa selfieitä. Etunäyttöä voi käyttää etsimenä, jolloin täydellisen otoksen sommittelu sujuu helpommin. Kuva: Peter Gotschalk

Testin aikana jatkuvaa ärsytystä aiheutti sormenjälkilukija. Se on integroitu virtanappiin ja toimii ihan miten sattuu. Yhdeksän kertaa kymmenestä oli näyttö avattava PIN-koodilla sormenjäljen sijaan.

Honor Magic V3 käyttää samaa Snapdragon 8 Gen 3 -prosessoria kuin Samsung Galaxy Z Fold 6, mutta jälkimmäinen pärjää useimmissa benchmark-testeissä hiukan paremmin – ei siis vain akun suhteen. Se ei tarkoita, että Honor Magic V3 olisi jotenkin hidas – tavallisessa käytössä eroa ei huomaa.

Suorituskyky on siis hyvää. Honorin MagicOS-käyttöliittymä ja -ominaisuudet erottavat Magic V3:n markkinoiden muista taitettavista puhelimista.

Yhteenveto

Honor Magic V3 on littein testaamamme taittuva puhelin. Taitettuna se ei vie sen enempää tilaa taskusta kuin tavalliset kookkaat puhelinmallit, kuten iPhone 16 Pro Max tai Google Pixel 9 Pro XL. Suuren 20:9-etunäytön ansiosta Magic V3 toimii taittamattomana ihan tavallisena puhelimena, jonka voi avata tablettimaiseen käyttöön vain silloin, kun siitä on erityistä hyötyä.

Toisin kuin useimmissa taitettavissa puhelimissa, on Honor Magic V3:n kamera huippuluokkaa, ja sen AI-toiminnot hyödyntävät taitettavaa näyttöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Hiukan heikko akunkesto ja epäluotettava sormenjälkilukija ovat miinuksia, jotka eivät kuitenkaan riitä riistämään Honor Magic V3:lta vuoden parhaan taittuvan puhelimen titteliä.

Karakter
Honor Magic V3
High End
Peter Gotschalk
(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Parempi kuin hintaluokkansa verrokit

Huippupuhelin hieman halvemmalla

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Pixel 7a - keskihintaisten puhelinten uusi kunkku

Täydellinen keskihintainen puhelin

Kuvankaunis Pixel

Kompakti kännykkä kuvaajalle

Ääni & Kuva
Scroll to Top