Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Kaupallinen yhteistyö: Narwal

Hankintaopas siivousrobotista haaveilevalle

Hyvä siivousrobotti, joka sekä imuroi että pesee lattiat, säästää aikaa ja pitää hiekan ja lemmikinkarvat poissa. Markkinoilla on kuitenkin valtava valikoima erilaisia malleja, joten koostimme Narwal Roboticsin kanssa oppaan, jonka avulla itselle sopivin malli on helppo valita!

- Julkaistu 07.10.2024 - 13:28
Narwal

Suurimmaksi osaksi koiran tai kissan omistaminen on ihanaa. Lemmikki on uskollinen ystävä, suloinen rapsuteltava ja koko perheen kiva leikkikaveri…
Kunnes koittaa karvanlähdön aika. Kissan- ja koirankarvoja on hankalaa saada siivottua, ja tarkkasilmäisinkään siivooja ei onnistu nappaamaan niitä kaikkia imuroidessaan kotia.
Moni lemminkinomistaja onkin kokeillut robotti-imuria. Perinteiset mallit jättävät karvoja lymyilemään nurkkiin, listojen päälle ja lattianrakoon – ja kaiken lisäksi imuri tuntuu pyörivän kauimmin kohdissa, jotka eivät siivousta niin kipeästi edes kaipaa. Ja vaikka imurointijälki olisikin hyvää, pitää lattia itse jaksaa pestä robotin siivouskierroksen jälkeen.

04 双目光效 00000(修)
dsa

Mutta ei pidä luovuttaa! Oikeanlainen siivousrobotti hoitaa sekä kissan- ja koirankarvat että kaiken muunkin lian, jota lattioille kertyy. Näin kertoo moppaavien robotti-imureiden asiantuntijan, Narwal Roboticsin Pohjoismaiden-edustaja Joel Ahlbom.
“Robotti-imurit ovat kehittyneet valtavasti ensimmäisistä malleista. Moppaava robotti-imuri imuroi pölyn ja lemmikinkarvat ja pesee tahrat. Oikean mallin valinta vaatii kuitenkin pientä tutkimista, jotta rahat eivät mene hukkaan. Narwal on siivousrobottien kehittämisessä edelläkävijä, ja innovaatioiden halutaan näkyvän kaikissa tuotteissa”, hän sanoo.

Monista muista laitevalmistajista poiketen Narwal Robotics on keskittynyt kehittämään ja valmistamaan ainoastaan moppaavia robotti-imureita. Yrityksen tuotteita ovat esimerkiksi lippulaivamalli Narwal Freo X Ultra, ja syksyllä markkinoille saadaan Narwal Reo Z, joka asettaa uuden standardin moppaaville robotti-imureille.
Narwal Roboticsilla on syvällinen ymmärrys siitä, mikä tekee robotti-imurista täydelllisen siivouskumppanin – ja mitä kuluttajan tulisi ottaa huomioon sellaista ostaessaan.

“On tärkeää pohtia, pärjääkö perusmallilla, vai olisiko hyödyllisempää valita moppaustoiminnolla varustettu malli, kuten jokin Narwalin kehityksen kärkeä edustavista siivousroboteista”, Joel Ahlbom toteaa. Tässä ovat Ahlbomin ja Narwal Roboticsin vinkit robotti-imurin valintaan:

Minkälaisen robotti-imurin tarvitset?

Joillekin riittää perusmalli, joka ei ehkä putsaa nurkkia kovin huolellisesti, mutta jolla saa suurimmat pölyt ja roskat pois.
“Kannattaa miettiä omia tarpeita ja omaa kotia. Jos kotona on kovat lattiat, esimerkiksi parkettia tai laattaa, voi moppaustoiminto olla paikallaan. Etenkin, jos kotona asuu myös lapsia tai lemmikkejä, tai likaa kulkeutuu jatkuvasti sisätiloihin puutarhasta tai työpaikalta”, Joel Ahlbom sanoo ja ehdottaa tähän tarpeeseen ratkaisuksi Narwal Freo X Ultraa tai pian julkaistavaa Narwal Freo Z Ultraa. Molemmissa on moppaustoiminto erityisesti lemmikinkarvoille suunnitelulla moppauspäällä sekä tekoälytoiminto, joka tunnistaa ja putsaa hankalatkin tahrat.

Huomioi huoltotarve

Monella valmistajalla on nykyään valikoimissaan moppaavia robotti-imureita. Arkea helpottaa, kun lattioita ei tarvitse pestä itse. Mutta moppaava siivousrobottikin voi aiheuttaa lisätyötä, mikä kannattaa huomioida hankintaa tehdessä.
“Jos robotista on itse irrotettava moppausliinat, tyhjennettävä vesisäiliöt tai putsattava itse robotti siivouskierroksen jälkeen, ei robotin siivouksesta syntyvä ajansäästö ehkä ole kovin merkittävä”, Joel Ahlbom toteaa.
Narwal on pitänyt tämän mielessä kehittäessään Narwal Freo X Ultran ja pian kauppohin tulevan Narwal Freo Z Ultran.
Narwal Freo X Ultra puristaa pölyn kasaan imurin pölysäiliössä, kun taas Narwal Freo Z Ultra pakkaa pölyn pieneksi latausaseman säiliöön, jolloin ihmisen tarvitsee tyhjentää säiliö vain jopa 120 päivän välein.
Robotti pesee ja kuivaa moppauspäät itse. Lisäksi se tyhjentää likavedet latausasemalle ja annostelee pesuainetta sopivan määrän, joten robotti on aina valmiina uudelle siivouskierrokselle.

智慧基站 scaled
dsa

Hygieenistä sen olla pitää

Robotti-imurin ensisijainen tehtävä on pitää lattiat puhtaana – ja sama pätee tietysti moppaustoiminnolla varustettuun siivousrobottiin.
Moni unohtaa, että itse robotinkin on oltava puhdas. Kaikkihan tiedämme sen hajun, joka imurista lähtee, kun pölypussi on täynnä, ja miltä lattialiina haisee moppauksen jälkeen. Onkin tärkeää, että valmistaja on huomioinut myös laitteen puhdistustarpeen.
Moppaavien siivousrobottien highend-asiantuntijana Narwal on pohtinut kaikki ratkaisunsa huolellisesti. Narwal Freo X Ultran ja uuden Narwal Freo Z Ultran imuteho ja hygienia on tarkkaan harkittua. Freo X Ultra poistaa kovilta pinnoilta 99 prosenttia partikkeleista, ja moppauspäät on molemmissa malleissa suunniteltu niin, etteivät esimerkiksi koirankarvat sotkeudu liinoihin ja heikennä pesu- ja imutehoa. Robotti kuivaa moppauspäät siivouksen jälkeen niin nopeasti, ettei niihin pääse pesiytymään bakteereita ja hajuja. Myös pölysäiliössä on kuivaustoiminto, joten imuri on tyhjennyksen jälkeen nopeasti valmiina siivoamaan hajuttomasti.
“On tietysti tärkeää, että moppaava robotti-imuri on tehokas, mutta tehokkuus edellyttää myös sitä, että laite pitää itse itsensä puhtaana, toimivana ja hajuttomana. Tähän Narwal on panostanut aivan erityisesti”, Joel Ahlbom kertoo.

06 地板养护修)
dsa

Omaan arkeen sopiva malli

Robotti-imurin täytyy pitää lattiat puhtaana – ja useimmille se ei olekaan ongelma, kunhan lattioilla ei ole ylimääräisiä tavaroita ja kalusteet on sijoiteltu riittävän kauas toisistaan.
Todellisuudessa tavallisesta kodista kuitenkin löytyy nojatuolia, sohvaa, ruokapöydän tuolia, tv-tasoa ja irtomattoa joka lähtöön, ja se asettaa haasteita robotille.
“Robotti-imurin pitää osata suunnistaa kalusteviidakossa ja moppaustoiminnon pitää tajuta se, että jotkut paikat likaantuvat enemmän kuin toiset. Näin varmistetaan, että siivousta kaipaavat alueet tulevat kunnolla siivotuksi eikä robotin tarvitse käyttää yllimääräistä aikaa siivouskierroksellaan. Ja tietenkin robotin pitää ymmärtää sekin, että matot vain imuroidaan eikä niitä tarvitse mopata”, Joel Ahlbom sanoo.
Tavallaan itsestäänselvää, mutta teknisesti haastavaa. Narwal Freo X Ultran ja tulossa olevan Narwal Freo Z Ultran tekoälyä hyödyntävät anturit kuitenkin onnistuvat täyttämään nämäkin vaatimukset.
Kun Narwal Freo X Ultra ajaa matolle, moppauspää nousee automaattisesti ylös. Samalla käynnistyy automaattinen matto-ohjelma, jonka ansiosta koko matto tulee kauttaaltaan imuroiduksi. Antureiden ja kääntyvien harjasten ansiosta robotti-imuri ylettää imuroimaan myös tuolinjalkojen ympäriltä ja lattialistojen vierestä. DirtSense-teknologian avulla Narwal Freo X Ultra tunnistaa, kuinka likainen lattia on, ja puhdistaa tahraiset alueet erityisen tarkkaan.

DirtSense-teknologian avulla Narwal Freo X Ultra tunnistaa, kuinka likainen lattia on, ja puhdistaa tahraiset alueet erityisen tarkkaan.

Hiljainen ja hillitty robotti ei häiritse elämää

Jos robotti-imurin haluaa helpottavan arkea, sen on hoidettava siivous huomaamattomasti.
“Tiedämme, miten ikävää on, kun imuri hurisee niin kovaa, ettei mitään muuta kuule. Siksi olemme Narwalilla halunneet tehdä roboteistamme mahdollisimman hiljaisia – ja olemmekin ylpeitä siitä, että Narwal Freo X Ultra ja Narwal Freo Z Ultra ovat markkinoiden hiljaisimpia malleja”, Joel Ahlbom kertoo ja jatkaa:
“DirtSense-toiminnon avulla Narwal Freo X Ultra ja Narwal Freo Z Ultra lukevat lattiaa ja päättävät, mitkä paikat kaipaavat huolellisempaa puhdistusta ja missä taas voi kulkea nopeammin. Näin robotti ei ole käynnissä yhtään pidempään kuin on välttämätöntä, mutta asukkaat saavat silti nauttia kauttaaltaan puhtaista lattioista.”

dsa
dsa
LB Ääni & Kuva Marketing

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Ääni & Kuva
Scroll to Top