Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony ULT Tower 10

Biletunnelma 11/11

Sonyn lippulaivamalli yhdistää valtavan äänenpaineen hyvään sointiin ja hauskoihin efekteihin.

Julkaistu 05.07.2024 - 07:00
Sony ULT Tower 10
Lasse Svendsen

Jos haluaa saada aivan kaiken, voi etsinnät lopettaa tähän: Sonyn suurin bilekaiutin tarjoaa kaiken, mitä voi keksiä haluta ja vähän enemmänkin. Pakkaukseen kuuluu jopa langaton mikrofoni, joten karaokebileet voi pistää heti pystyyn. Kaiuttimeen saa liitettyä peräti kaksi mikrofonia tai kitaraa, ja televisionkin äänen saa tulemaan kaiuttimen kautta.

Kuten kaikki tämän luokan kaiuttimet, voi Sonynkin mallia ohjata sovelluksella, josta löytyy useita juhlavia valo- ja ääniefektejä musiikin tunnelmaa vahvistamaan.

Kahvat ja renkaat tekevät kaiuttimen siirtelystä helppoa, eikä se tarvitse pistorasiaa toimiakseen.

Mainos

Tarjolla on musiikin tahtiin sykkiviä valoja, jotka voi joko sammuttaa tai himmentää, jos kaipaa hillitympää tunnelmaa. Kaiutin kuuluu Sonyn uuteen Ultimate-sarjaan, joten siinä samat bassoasetukset kuin pienemmissäkin ULT Field -malleissa.

ULT 10 gitar input ULT 10 connector
<
>
Kuva: Lasse Svendsen

32 x 32 cm:n kokoinen nelikulmainen bassoelementti kahdella suurella bassoportilla tuo bassoon valtavaa painetta valitusta ULT-asetuksesta riippumatta. Kaiuttimessa on kaksi diskanttielementtiä edessä ja kaksi takana, mikä luo 360-äänen. Ylätaajuuksien alapuolisista äänistä vastaa 80-millinen keskirekisterielementti, ja Sound Field Optimization kompensoi melua ja säätää ääniasetukset toimimaan kaiuttimen sijoittelun mukaan.

Sony ei ilmoita tehon määrää, mutta uskokaa, kun sanon, että sitä riittää. Volyymin saa taatusti vaativampaankin makuun sopivaksi.

IMG 1011

Biletunnelma

Kaiutin on parempi kuin Sonyn viime vuoden SRS-XV900-malli, enkä tarkoita vain äänenpainetta. Myös äänenlaatu on parempi. Uusi Tower-kaiutin herättää huomiota vilkkuvine valoineen ja muhkeine bassontoistoineen, mutta kun sointia pysähtyy kuuntelemaan, huomaa, että Sony on onnistunut hienosäätämään sen paljon aiempaa paremmaksi.

Äänikuva on edelleen värittynyt, mutta ei niin paljon kuin ennen. Laulu toistuu syvempänä ja täyteläisempänä Soundboks 4:llä, mutta sillä taas ei näin R&B-ystävällistä bassoa. On makuasia, kumpaa pitää tärkeämpänä: parasta mahdollista äänenlaatua muhkean basson ja valojen saattelemana vai parasta mahdollista ääntä puhtaimman bassontoiston ja toissijaisen valoshow’n saattelemana.

Vertailun vuoksi on mainittava myös JBL PartyBox Ultimate, joka on tähän saakka ollut yleisesti ottaen paras bilekaiutin ja tarjonnut sekä Dolby Atmos -surroundin että wifin, joita ei Soundboksilla tai Sonylla taas ole.

Sonyn etuna on kuitenkin samantyyppinen äänenlaatu ja äänenpaine sekä huokeampi hinta, mikä tekee siitä monin tavoin paremman ostoksen.

 

Karakter
Sony ULT Tower 10
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva basso ja massiivinen äänenpaine. Täyttää helposti isommankin huoneen. Kahvat ja renkaat tekevät siirtämisestä helppoa. Voi yhdistää jopa 100 kaiutinta. Mukana langaton mikrofoni. Ääni on värittynyt eikä bassontoisto ole erityisen tarkkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Ääni & Kuva
Scroll to Top