Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony ULT Field 7

Biletunnelma 10/11

Sony ULT 7 tarjoaa hillittömästi tunnelmaa ollakseen kannettava kaiutin, mutta kovin erotteleva se ei ole.

Julkaistu 05.07.2024 - 07:00
Sony ULT Field 7
Lasse Svendsen

Sony ULT Field 7 ei varsinaisesti ole nirsoon musiikin kuunteluun tarkoitettu kaiutin, vaan se on suunniteltu pitämään bileet pystyssä mahdollisimman pitkään. Melkein 30 tunnin akunkestolla juhlat voivatkin jatkua kyllästymiseen saakka.

ULT Field 7 on melko suuri ollakseen kannettava, mutta ei kuitenkaan mahdottoman painava. Sivukahvoista kantamalla saa kaiuttimen hyvin siirrettyä paikasta toiseen.

Sony ULT Field 7_3 Sony ULT Field 7_4 Sony ULT Field 7_5
<
>
Passiivisäteilijät ja välkkyvät valot. Kuva: Lasse Svendsen

Kaiuttimen sivuilla on kaksi passiivisäteilijää, joiden välkkyvät ledvalot sykkivät musiikin tahtiin. Edessä on lisäksi kaksi diskanttielementtiä ja kaksi basso/keskirekisterielementtiä, jotka on sijoitettu roisketiiviin kannen alle. Kaiutin on saatavana vain mustana. Sony ilmoittaa akunkestoksi 30 h, jos valoja ei käytä ja volyymi on enintään asetuksella 16. Mikäli akku alkaa huutaa leipää, saa kymmenessä minuutissa ladattua kolme tuntia lisää soittoaikaa.  Sonyn Ultimate-sarjan kaiuttimissa on ULT-nappi, jolla saa valittua toisen kahdesta bassoasetuksesta. ULT1 tarjoaa syvempää bassoa, kun taas ULT 2 vaimentaa syväbassoa saadakseen enemmän ytyä paineeseen.

Mainos

Biletunnelma

ULT Field 7 -kaiuttimia voi yhdistää keskenään jopa 100 kappaletta, mitä emme tietenkään päässeet kokeilemaan. Näyttää kuitenkin siltä, että kaiutin pärjää vallan hyvin yksinkin: äänenpaine on todella kova!

Kaiuttimen voi asettaa pystyasentoon, jos haluaa, mutta asennosta riippumatta bassontoistossa on sellaista voimaa, ettei moista ole tässä kokoluokassa ennen kuultu. Etenkin ULT 2 -asetuksella voimaa voi olla vähän liikaakin…

Basson paine on valtava ja lähentelee isomman JBL Stage 320:n voimaa, mutta Sony ei yllä JBL:n kaiutinten erottelevuuteen. Etenkin keskirekisteri on tummempi ja melkein karkea JBL:n tasapainoisempiin kaiuttimiin verrattuna.

Biletunnelmassa ei jää mitään puuttumaan. Äänikuva on iso ja etenkin bassossa dynamiikat ovat loistavat. ULT Field 7 on täydellinen valinta, kun halutaan kompakti kaiutin bileitä vauhdittamaan. Sony tarjoaa vankan ja viihdyttävän äänikuva, jonka basson dynaamisuus voittaa kaikki muut tämän kokoluokan kaiuttimet.

Karakter
Sony ULT Field 7
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Soittaa kovaa. Muhkea basso takaa biletunnelman. Voidaan yhdistää useita kaiuttimia keskenään. Pitkä akunkesto. Ei wifiä. Ei Dolby Atmos -tukea. Värittynyt keskirekisteri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Ääni & Kuva
Scroll to Top