Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL PartyBox Club 120

Biletunnelma 9/11

JBL:n Club-kaiutin sopii odotettua isompiin tiloihin.

Julkaistu 05.07.2024 - 07:00
JBL PartyBox Club 120
Lasse Svendsen

JBL PartyBox Club 120 ei ehkä ole kannettavuudeltaan testin kätevin: painoa on yli 14 kiloa, joten kaiutinta ei mielellään nappaa puistopiknikille. Mutta sitä saa kuitenkin liikuteltua, joten kaiuttimen voi ottaa mukaansa naapurin bileisiin tai etsiä sille parhaan paikan terassilta aina päivän tarpeen mukaan.

Party Club 120 on tehokkaampi kuin Xtreme 4 ja Boombox 3 Wi-Fi. 160 watin teholla kaiutin yltää äänenpaineeseen, johon pienemmät mallit eivät millään pääse. Eikä siinä kaikki: sovellus tarjoaa DJ-efektejä, ja laitteen mikrofoni/kitaraliitännän ansiosta kaiutinta voi käyttää mini-PA:na. Ledvalot välkkyvät musiikin tahtiin, ja mikä ehkä hienointa: kaiuttimessa on irrotettava akku.

Akunkestoksi on ilmoitettu 12 tuntia, mutta vaihtoakun avulla soittoajan saa tietysti tuplattua. Jos ei omista vaihtoakkua, saa 10 minuutin pikalatauksella 80 minuuttia soittoaikaa.

Mainos
Club 120 batteri Club 120 connector panel Club 120 top panel
<
>
Kuva: Lasse Svendsen

Kaiuttimen voi yhdistää toisen Club 120:n kanssa stereoksi tai vieläkin useamman, Auracastia tukevan kaiuttimen kanssa. Kaiuttimessa ei ole renkaita, mutta taittuva kahva tekee sen kuljettamisesta melko helppoa. Eikä kesäsadekaan haittaa, sillä kaiutin kestää roiskeita ja vettä.

IMG 1008
Kuva: Lasse Svendsen

Biletunnelma

Kahden bassoelementin ansiosta ei ole ihme, että Club 120 soittaa lujemmin kuin JBL:n pienemmät mallit. Äänenpaineessa se kilpailee jopa Sony ULT 7 -kaiutinta vastaan, joka on asettanut uuden standardin sille, kuinka paljon biletunnelmaa Bluetooth-kaiuttimesta saakaan.

JBL ei ihan pääse Sonyn tasolle basson dynaamisuudessa, mutta se soittaa kovempaa, lujempaa ja ennen kaikkea paremmin kuin muut tämän hintaluokan kaiuttimet. Club 120 ei ehkä yllä Sonyn tasolle äänenpaineessa, mutta sointi on erottelevampaa ja musiikki toistuu paremmin. Puutarha täyttyy aivan riittävästi volyymista tunnelmaa nostattamaan ainakin siihen asti, että akku kaipaa vaihtamista. Kannattaa huomioida, että kaksi Club 120 -kaiutinta maksaa vähemmän kuin Sonyn Tower-kaiutin, joka myös on vertailussa mukana. Kahdella kaiuttimella saa tunnetusti stereoäänen lisäksi kovemman äänenpaineen.

Paino on Club 120:n miinuspuoli, mutta koon hyvänä puolena on toki se, että tilaa riittää isommille elementeille, jotka puolestaan tekevät soinnista isomman ja paremman. Sen huomaa varsinkin, kun volyymia nostaa. Jos ei halua oikeasti isoa kaiutinta, mutta pienemmät mallit vaikuttavat liian pieniltä, on JBL Club 120 juuri sopiva välikoko.

Karakter
JBL PartyBox Club 120
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Bassossa piisaa energiaa. Iso ja avoin äänikuva ja hyvät dynamiikat. Sisääntulo mikrofonille ja kitaralle. Kestävä rakenne ja roisketiivis kuori. Painava. Keskinkertainen akunkesto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Muhkea äänikupla litteistä kaiuttimista

Edullinen soundbar joka kotiin

Highend-tekniikkaa premium-kaiuttimissa

Pikkuhyvää halvalla

Sonyn paras soundbar

Hyvä mutta kallis

Ääni & Kuva
Scroll to Top