Kalifornialainen NZXT tunnetaan pääosin PC-kuorien, emolevyjen ja DIY-osien valmistajana, mutta viime vuosina merkki on laajentunut myös mainstreamin pariin ja alkanut valmistaa kuulokkeita ja näppäimistöjä. NZXT Function 2 on, ihan loogisesti, valmistajan toinen näppäimistö.
NZXT Function 2 on lähellä sanakirjamääritelmää näppäimistöstä: tarjolla on juuri ne näppäimet, jotka perinteisesti asiaan kuuluvat, ja juuri niillä paikoilla kuin kuuluukin.
Eikä siinä ole mitään vikaa, sillä on hyvä, ettei tarvitse käyttää omaa kaistaansa sen miettimiseen, mistä eri näppäimet löytyvätkään, olipa sitten kirjoittamassa raporttia tai tuhoamassa vihollisia 3D-pelissä. Tältä kantilta NZXT on todella yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen, toisin kuin osa testin näppäimistöistä, joiden käyttö vaatii hieman totuttelua. NZXT toimii vain USB-C-kaapelilla, joten siinäkin pätee helppo plug-and-play-periaate.
Hivenen epäkiinnostavan ulkokuoren alla piilee melko edistyksellistä tekniikkaa. Kytkimet ovat optiset (NZXT Swift Optical), ja kytkeytymismatkan voi valita. Valinnanvaraa ei ole yhtä paljon kuin SteelSeriesillä, mutta pisteen voi valita 1–1,5 mm:n väliltä.
Kytkimet ovat vaihdettavat, joten ne voi halutessaan vaihtaa isompi- tai pienempivastuksisiin tai muuten erilaisiin. Valmiina asennettuna ovat lineaariset ja napsahtamattomat versiot, mutta pakkaukseen kuuluu kahdeksan lisäkytkintä, joilla voi kokeilla erilaisia tuntumia.
Näppäimistön päivitysnopeus yltää jopa 8 000 Hz:iin kuten Razerkin. Jos siis on hirvittävän näppäräsorminen ihminen, on tämä oiva vaihtoehto. Päivitysnopeus asetetaan NZXT CAM -ohjelmistolla. Ohjelmisto heijastelee NZXT:n taustaa DIY-yhteisön merkkinä. Käyttöliitymästä suurimman osan vie hallintapaneeli, ja PC-raudasta on näkyvillä paljon tietoa emolevyn ja näytönohjaimen nopeuksista ja lämpötiloista.
Asetukset tuntuvat päälle liimatuilta jälkilisäyksiltä – ohjelma ei itse asiassa edes tunnistanut NZXT Function 2:a!
Yhteenveto
NZXT Function 2 näyttää halvalta perusnäppäimistöltä, mutta tylsän ulkoasun alla piilee joka nörtin unelmateknologiaa ja todella edistykselliset kytkimet. Plussaa edullisesta hinnasta, mutta pieni miinus ohjelmiston keskeneräisyydestä.
Myös tässä testissä
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
Kutistettu näppäimistö
Asus on kutistanut näppäimistönsä kokoa mutta mahduttanut silti mukaan numeronäppäimistön. Onko se oikeasti hyvä idea?
HyperX Alloy Elite 2
Värikkäin vaihtoehto
HyperX tarjoaa multimediatoimintoja ja valoshow’ta koko rahan edestä.
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Kunnon matkanäppäimistö
Ottelunäppäimistön kavennettu versio toimitetaan matkakotelon kanssa.
Razer BlackWidow V4 Pro
Mustaa luksusta
Razer BlackWidows V4 Pro tihkuu tyyliä ja hillittyä luksusta. Ja sitä on myös mahtava käyttää.
SteelSeries Apex PRO TKL
Maailman nopein näppäimistö
SteelSeries Apex PRO TKL on niin herkkä, että komennot onnistuvat melkein pelkällä katseen voimalla.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimaalista minimalismia
Jos työpöydällä on hyvin, hyvin vähän tilaa, voi Logitechin äärimmäisen kompakti näppäimistö olla ratkaisu.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Matala ja tyylikäs
Asus ROG Falchion RX Low Profile on viilannut senttejä pois myös korkeussuunnassa.