Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless on leveyssuunnassa lyhennetty näppäimistö, joka ei vie pelipöydältä yhtään enempää tilaa kuin on pakko. Mutta tenkeyless se ei ole. Numeronäppäimistö löytyy, mutta siirtymisnäppäimet on siirretty toisiin paikkoihin tai yhdistetty numeroihin. Asusin ratkaisu on siis päinvastainen kuin Logitechillä, joka on säilyttänyt siirtymisnäppäimet mutta poistanut numeronäppäimistön.
Kaikessa muussa kuin pelaamisessa käytän mieluusti numeronäppäimistöä. En kuitenkaan ole ihan varma, onko Asusin ratkaisu kaikkein käytännöllisin. Jos ei käytä paljon aikaa excelöiden (kuten minä), ei numeronäppäimistö ole välttämätön.
Sen sijaan nuolinäppäimet, sivunvaihtonäppäimet ja delete ovat kovassa käytössä. Kun niitä pitää etsiä erikseen, on pelaaminenkin hitaampaa.
Asus on valmistanut kytkimensä itse, mutta nimi NX näyttäisi viittavan voimakkaaseen inspiroitumiseen Cherryn MX-kytkimistä. NX-kytkimet voi vaihtaa ilman kolvia (ne ovat ”hot-swappable”), joten jos niiden vastus ei miellytä, voi näppäimistön kustomoida mieleisekseen.
Testinäppäimistössä oli ROG NX Snow -kytkimet, jotka ovat lineaariset ja napsahtamattomat. Ne ovat mahdollisimman hiljaiset, eikä kytkeytymispistettäkään huomaa.
Rannetuki on erinomainen ja kiinnittyy magneetilla. Myös USB-vastaanotin pysyy magneetilla paikoillaan näppäimistön takana.
Jokainen näppäin on RGB-valaistu, ja valot voi ohjelmoida Armoury Crate -ohjelmistolla. Samalla ohjelmistolla voi määrittää jokaiselle näppäimelle oman makrotoimintonsa ja ohjata myös kaikkien muiden Asusin laitteiden RGB-valoja.
Yhteenveto
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless on luottamusta herättävä ja jämäkkä näppäimistö, joka ei vie liikaa tilaa. Jos tarvitsee numeronäppäimistön mutta tilaa täysikokoiselle näppäimistölle ei ole, on tämä oiva ratkaisu. Plussaa siitä, että kytkimet voi vaihtaa ilman kolvia – vaikkakaan useimmilla pelaajilla ei liene tarvetta tällaiselle hifistelylle. Näppäinten erilainen asettelu vaikuttaa alkuun epäkäytännölliseltä, mutta vaatii ehkä vain totuttelua.
Myös tässä testissä
HyperX Alloy Elite 2
Värikkäin vaihtoehto
HyperX tarjoaa multimediatoimintoja ja valoshow’ta koko rahan edestä.
Logitech PRO X TKL Lightspeed
Kunnon matkanäppäimistö
Ottelunäppäimistön kavennettu versio toimitetaan matkakotelon kanssa.
Razer BlackWidow V4 Pro
Mustaa luksusta
Razer BlackWidows V4 Pro tihkuu tyyliä ja hillittyä luksusta. Ja sitä on myös mahtava käyttää.
SteelSeries Apex PRO TKL
Maailman nopein näppäimistö
SteelSeries Apex PRO TKL on niin herkkä, että komennot onnistuvat melkein pelkällä katseen voimalla.
NXZT Function 2
Edistyksellisempi kuin luulisi
NZXT Function 2 -näppäimistöä ei osteta, jotta tehtäisiin muihin vaikutus. Se ostetaan, jotta voitettaisiin muut.
Logitech Pro X 60 Lightspeed
Maksimaalista minimalismia
Jos työpöydällä on hyvin, hyvin vähän tilaa, voi Logitechin äärimmäisen kompakti näppäimistö olla ratkaisu.
Asus ROG Falchion RX Low Profile
Matala ja tyylikäs
Asus ROG Falchion RX Low Profile on viilannut senttejä pois myös korkeussuunnassa.