Polyn kuulokkeet ovat isot, mutta suuret kupit asettuvat mukavasti korvien ympärille ja ovat muhkeasti pehmustetut. Voyager Surround 80 istuu napakasti ja tiiviisti, joten myös passiivinen melunvaimennus toimii tehokkaasti. Se yhdistettynä vastameluun tekee työskentelystä taatusti hiljaista.
Kuulokkeita ohjataan sekä fyysisistä napeista että hipaisukytkimistä. Se toimii, mutta on hankalaa napauttaa kuppeja kahdella sormella samanaikaisesti saadakseen vaihdettua vastamelun ja ympäristöäänten välillä. Usein valinta epäonnistuu, sillä sormien asettelussa pitäisi olla todella tarkkana. Volyyminsäätö toimii kuten pitääkin pyyhkäisemällä sormella ylös- ja alaspäin. Musiikin pysäyttäminen ja aloittaminen toimivat niin ikään luotettavasti, kun vain painaa kevyesti.
Puheluiden äänenlaadun luulisi olevan kunnossa, sillä kummassakin kuulokekupissa on viisi mikrofonia, jotka yhdessä luovat kristalliskirkkaan puheentoiston.
Puheluiden äänenlaatu
Onkin aikamoinen pettymys saada tietää, että oma ääneni kuulostaa vastaanottajalle sulkeutuneelta ja epäselvältä. Kuulemma kuulostaa siltä kuin pitäisin kättä suun edessä, ja voin vahvistaa tämän kuvauksen, kun kuuntelen nauhoittamani puhepätkän puhelimestani.
Hälyssä puhe toistuu vielä huonommin. Kahvilasimulaation soidessa 70 dB:n volyymilla kaiuttimista tapahtuu äänelleni bassorekisterissä jotain outoa. Vähän liioitellen puheeni kuulostaa siltä kuin se olisi vedetty Darth Vader -filtterin läpi. Todella kummallista – Polyn täytyy ehdottomasti kiinnittää huomiota tähän. Äänenlaatu saattaa parantua jonkin tulevan ohjelmistopäivityksen myötä, mutta kirjoitushetkellä äänenlaatu on hädin tuskin tyydyttävä. En näe mitään ideaa siinä, että valitsisi Polyn kuulokkeet tavallisten kuulokkeiden sijaan, kun edes puheluiden äänenlaatu ei ole tämän parempi.
Lue myös: Poly Voyager Free 60 UC+ – Kuulokkeet kosketusnäytöllä
Poly Voyager Surround 80:n äänenlaatu
Musiikki puolestaan kuulostaa yllättävän hyvältä ja tasapainoiselta, kun ottaa huomioon, että kyseessä on ennen kaikkea puheluihin keskittyvä malli. Basso on syvä ja vakaa. Keskibassosta puuttuu vain hiven energiaa. Poly ei kerro käyttämiään audiokoodekkeja, mutta Android-puhelimeen yhdistäessäni näen vaihtoehtoina sekä AAC:n että aptX:n. Täytyy tosin sanoa, että voisi luulla koodekin olevan SBC, sillä dynaaminen alue on aika rajallinen ja soinnissa on keinotekoinen vivahde. Sointi on silti riittävän kirkas ja parempi kuin monella toimistokuulokemallilla. Musiikkia ei vain kannata kuunnella USB-adapterin kautta, sillä se saa soinnin kuulostamaan lattealta.
Yhteenveto
Poly Voyager Surround 80 -kuulokkeilla on paljon annettavaa, kuten hyvä istuvuus ja tehokas vastamelu. Musiikki kuulostaa oikein hyvältä, kunhan ei käytä donglea vaan ottaa yhteyden suoraan Bluetoothilla. Ikävä kyllä puheluiden äänenlaatu jää reilusti alle odotusten, ja suttuinen ääni heikkenee entisestään hälyisässä ympäristössä. Kuulokkeet ovat varsin kookkaat eivätkä taitu kasaan kuin osittain, mikä tekee niistä huonosti matkatyöhön soveltuvat.
Huonoin puoli on hinta. Olisin sietänyt kalliin hinnan, jos kuulokkeet olisivat olleet kaikin puolin loistavat, mutta keskinkertaisen laadun huomioiden keksin monta muuta mallia, joita suositella ennemmin kuin tätä.
Myös tässä testissä
Jabra Evolve2 65 Flex
Mukava, luotettava ja kevyt
Jabra Evolve2 65 Flex toimii kaikin puolin hyvin ja on ehdottomasti mukavimpia kokeilemiani kuulokemikrofoneja.
Epos Adapt 560 II
Toimiston tähtönen
Epos Adapt 560 on hinta-laatusuhteeltaan oiva valinta hybridityöhön.
Epos Adapt 660
Upeat kuulokkeet…ja ärsyttävät
Epos Adapt 660 istuu loistavasti ja kuulostaa niin puheluissa kuin musiikintoistossakin paremmalta kuin suurin osa muista. Mutta miinuspuoliakin on.