Sharp oli 2000-luvun alussa yksi markkinoiden isoista televisiotekijöistä, ja nyt merkki on tehnyt paluun Pohjoismaihin edullisilla malleillaan. Vuoden 2023 FN7EA-sarja koostuu Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista 4K LCD -malleista.
Sharpin tv:n ulkonäkö on melko tavanomainen mutta kuitenkin ihan tyylikäs: kehys on kapea ja aivan reunoille on sijoitettu kaksi V-muotoista jalkaa. Näyttö on aika paksu ja törröttää vähän, jos tv:n ripustaa seinälle. Vastineeksi kestävän oloinen tv tarjoaa monesta muusta halpismallista poiketen neljä HDMI-sisääntuloa.
Sharp FN7EA ei hyödynnä uusinta Google TV -käyttöliittymää, vaan siitä löytyy monin tavoin samanlainen mutta vanhempi Android. Valikot ovat selkeät ja sovelluksia paljon.
Kaukosäädin on yksinkertainen, ja siinä on pikavalinnat tärkeimpiin toimintoihin – esimerkiksi kuva-asetuksiin päästäkseen ei tarvitse selailla valikosta toiseen. Sharpilla sovellukset eivät lataudu yhtä nopeasti kuin Samsungilla, mutta viiveen kanssa voi elää.
Äänipuolella Sharp on lyöttäytynyt yhteen Harman/Kardonin kanssa, mutta äänijärjestelmä ei ole järin ihmeellinen. Pohjassa on kaiuttimet mutta ei subwooferia, joten sointi on melko tavanomainen ja lattea.
Kuvanlaadussa Sharp onnistuu. FN7EA:ssa on hyvä kirkkaus (400 nitiä) ja kontrasti (4000:1). Myös musta tekee vaikutuksen tämän hintaluokan tv:ksi, joten tummasävyisten elokuvien ja sarjojen katsominen onnistuu halpoja LCD-ruutuja yleensä vaivaavan sinistymisen häiritsemättä.
Sharp tukee Dolby Visionia, joten moni esimerkiksi Netflixin ja Disney+:n sisällöistä toistuu oikein. Toisin sanoen sekä uudet sarjat ja elokuvat että vanhat klassikot ja urheilu näyttävät hyviltä. Sharp FN7EA tuntuu budjettiluokan paremmalta päältä, jolla on enemmän vahvuuksia kuin heikkouksia, ja siksi se myös ansaitsee testivoittajan tittelin.
Myös tässä testissä
iFFalcon IFF55U62
Halpishyllyn haastaja
iFFalconista harva on kuullut, mutta merkki on tutustumisen arvoinen, jos metsästää halpaa ja hyvää televisiota.
LG UR73 (55UR73006LA)
Ei fiksuin, mutta kuvanlaatu on mahtava!
LG:n halpis-tv tarjoaa todella hyvää kuvaa, ja hitaasta käyttöliittymästä huolimatta se on oiva ostos.
Philips PUS7608 (55PUS7608/12)
Philips ilman Ambilightia – riittääkö se?
55PUS7608:lla on hyvät puolensa, mutta Philipsin tunnetuin ominaisuus loistaa poissaolollaan.
Samsung CU8000 (55CU8075)
Fiksu ja filmaattinen
Samsungin halpis-tv:ssä on tavanomainen kuvanlaatu, mutta design ja helppokäyttöisyys ovat keskivertoa parempia.