Elokuvia ei katsota enää vain teattereissa, vaan yhä enemmän kotona: suoratoistopalveluiden suosio on johtanut siihen, että yhä useampi kokopitkä elokuva saa ensi-iltansa netissä. Ohjaajat ja tuottajat joutuvatkin ottamaan tämän huomioon ja varmistamaan, että nykypäivän elokuvat näyttävät ihanteellisilta myös televisioruudulla.
Ja tässä LG:n OLED-televisiot astuvat kuvaan (kirjaimellisesti): eteläkorealaisvalmistaja väitää, että OLED-teknologia on elokuvien kannalta kaikkein paras valinta, ja moni elokuva-alalla onkin samaa mieltä. Korostaakseen OLED-näyttöjen elokuvallista ylemmyyttä on LG perustanut oman leffakerhonsa, LG OLED Movie Club Communityn, Letterboxd-palvelussa. Ryhmässä elokuvaharrastajat voivat jakaa ajatuksiaan LG:n OLED-televisioilla näkemistään elokuvista.
LG OLED: paras tv elokuvien katsomiseen?
Viime vuosina monet nirsot ohjaajat, värimäärittelijät ynnä muut elokuvaihmiset ovat valinneet projektiinsa LG:n OLED-television. Eräs heistä on Lee Sung Jin, joka tunnetaan Netflixin palkitun Beef-sarjan ohjaajana. Äskettäisessä haastattelussaan Jin kertoi ihailevansa LG:n OLED-ruutujen kuvanlaatua, jossa kontrasti, musta ja värit ovat kuten pitääkin.
Toinen LG:n OLED-teknologian puolestapuhuja on värimäärittelijä Walter Volpatto, joka on vastannut esimerkiksi Green Bookin, Dunkirkin ja Star Wars: The Last Jedin värimäärittelystä. Hän kertoo käyttävänsä LG:n OLED-televisiota referenssinäyttönä studionäyttöjensä rinnalla. Pääsyy työskentelytapaan on se, että OLED:n kuvanlaatu on lähellä studionäyttöjen kuvanlaatua, mutta huomattavasti suurempana (77”) se helpottaa asiakkaiden kanssa työskentelyä.
Lue myös: Kolme highend-OLEDia – Parhaista parhaimmat
Uusia OLED-malleja tuloillaan
LG julkisti tämän vuoden OLED-mallinsa tammikuussa CES 2024 -messuilla. Niiden joukkoon kuuluu muiden muassa G4-huippumalli, joka on varustettu MLA OLED -paneelilla ja tehokkaalla, tekoälyavusteisella α (Alpha) 11 -videoprosessorilla. Uuden tekoälyprosessorin sanotaan parantavan graafista suorituskykyä peräti 70 prosentilla ja nopeuttavan kuvankäsittelyä 30 prosentilla edeltävään malliin verrattuna.
Tekoälyä käytetään kuulemma analysoimaan tunnelmia ja tunteita, joita elokuvan tekijät pyrkivät kohtauksella herättämään. Tarkka pikselitason analysointi tekee kohteista ja taustoista terävämpiä niin sanotun AI-skaalauksen avulla. Lisäksi tv-mallin sisäänrakennetut kaiuttimet toistavat 11.1.2-surroundia.
LG mainosti myös televisiomalliensa uusia ja paranneltuja ominaisuuksia, kuten Dolby Vision Filmmaker Modea. Se toistaa HDR-sisällöt sellaisina kuin elokuvan tekijät ovat ne tarkoittaneet. Martin Scorsesen kaltaiset ohjaajasuuruudet puhuvat lämpimästi Filmmaker Mode -kuva-asetuksen puolesta, joka jättää kuvan keinotekoisen käsittelyn minimiin.
LG:n mallivuoden 2024 OLED-televisioiden, kuten G4, C4 ja B4, odotetaan saapuvan Pohjoismaissa kauppoihin kevään aikana.