Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

JBL Tune 130NC

JBL Tune 130NC on vuoden paras alle satasen täyslangaton nappikuuloke aivan loistavan taajuuskorjaimensa ansiosta.

/ 01.11.2022 - 12:00
JBL Tune 130NC

JBL on varustanut halvan Tune 130NC -mallinsa Android-laitteita palvelevalla Fast Pairilla, joten kuulokkeet ilmaantuvat automaattisesti puhelimeen, kun ne tuo ensi kerran kännykän lähelle. Kuulokkeisiin voi aktivoida puheavustajan painamalla pitkään vasenta kuulokenappia. Hipaisuohjaimet voi halutessaan ohjelmoida itse.

Tune 130NC tarjoaa sekä vastamelun että ympäristöäänet. Jälkimmäinen saa keskittymään joko yleisesti ympäristöön tai erityisesti puheeseen. Käytännössä siis ympäristöstä kuuluvia keskirekisteriääniä korostetaan hiukan, jolloin kuulee paremmin ihmisten puheen.

JBL Headphones -sovelluksessa on taajuuskorjain, mikä tekee kuulokkeista hintaansa nähden todella hyvin varustellut. Sitä ei tarvitse käyttää, sillä ääni on tehdasasetuksilla jo hyvä. Basso on kyllä hieman liioiteltu ja keskirekisteri turhan sulkeutunut omaan makuuni, joten nostin taajuuskorjaimessa hieman 1 kHz:n kohdalta ja laskin 6 kHZ:n kohdalta, jottei yläpää terävöityisi liikaa.

JBL Tune 130NC:n ääni

Joissakin tilanteissa enimmäisvolyymi on liian alhainen, ja sitä voi paikata taajuuskorjaimessa nostamalla kaikkia taajuuksia ja sitten laskemalla 2–4 kHz:n välistä, jottei ääni muutu nasaaliksi.

JBL:n kuulokkeiden sointi on parhaimpia alle sadan euron hintaluokasta kuulemiani, etenkin tekemieni säätöjen jälkeen. JBL:n sovelluksen taajuuskorjain kuuluu myös alan parhaimpiin.

Puhelaatu on hyvä. Puhe toistuu vähän kovana mutta tarpeeksi selkeänä. Taustahäly helposti hukuttaa puhujan äänen, jolloin puheesta on vaikea saada selvää. Ei siis kannata puhua puheluita kovin meluisissa ympäristöissä.

Joka tapauksessa 130NC on aivan erinomainen kuulokemalli hintaansa nähden!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top