Muistivalmistaja Kingstonin pelilaiteosasto HyperX on tehnyt enemmän pelikuulokkeita kuin useimmat kilpailijat. Olemme LB Ääni & Kuvassa tuskin tehneet yhtään pelikuulokevertailua ilman jotakin HyperX Cloud -malleista.
Tällä kertaa tutustumme HyperX Cloud II Wireless -malliin, joka on puhtaasti langaton kuuloke. Pakkauksessa tulee USB-johto, mutta se sopii vain lataukseen – ääni siirtyy USB-dongelin kautta.
Tehty viihdyttämään
HyperX Cloud II Wireless ei mitenkään yritä peitellä sitä, että malli on suunniteltu viihdyttämään. Sangan tekonahkapäällysteen punaiset saumat, punaiset kiinnikkeet ja ovaalien kuulokekuppien yhtä punaiset logot tekevät selväksi, että tässä ei ole kyseessä hifikuulokkeet.
Kuulokkeiden säätönappulat rajoittuvat volyymiin, virtanappiin ja mikrofonin päälle/pois -nappiin. Mikrofoni on irrotettava, ja pakkauksessa on mukana vaahtomuovinen tuulisuojus, joka vaimentaa hengityksen puhinaa.
Simppeli ohjelmisto
HyperX Ngenuity -ohjelmistossa ei ole valmiita asetuksia eikä esimerkiksi taajuuskorjainta. Äänenvoimakkuutta ja mikrofonin äänenvoimakkuutta voi säätää tietokoneelta, ja HyperX:n oman virtuaalisen 7.1-surroundäänen saa laitettua päälle tai pois.
Tavallisella stereoasetuksella HyperX Cloud II Wireless kuulostaa rennolta ja miellyttävältä. Kaikki tarpeellinen erottuu, mutta mitään hifiä ääni ei ole. Ylä-äänet ovat turhan vaimeat ja keskirekisteristä erottuu turhan vähän vivahteita. Ääni ei ole lainkaan huono eikä siinä ole säröilyä tai muita häiriöitä, se on vain vähän lattea.
Surroundtoiminto tekee äänestä kuplamaisemman, ja ääni levittäytyy panoraamaksi pään ympärille. Basso korostuu samalla – ei mitenkään epämiellyttävästi tai äänekkäästi, mutta se tuntuu matalammalta ja raskaammalta.
Yhteenveto: HyperX Cloud II Wireless
HyperX Cloud II Wireless on tuorein tulokas valmistajansa onnistuneiden ja hyvän hinta-laatusuhteen pelikuulokemallistossa. Ominaisuuksista löytyvät vain välttämättömimmät, ja ääni on vaikuttavan sijaan käyttökelpoinen. Surroundääni toimii täydellisesti pelatessa.
Myös tässä testissä
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Mainio vierasvara
Jos pelaa vain vähän tai kaipaa kuulokkeita vieraskäyttöön, on Turtle Beach passeli vaihtoehto.
Corsair HS80
Dolby Atmos ja informaatiotulva
Corsair HS80 on keskinkertaisella äänellä mutta hyvällä ohjelmistolla varustettu kuulokemalli.
Roccat Syn Pro Air
Hyvää ääntä puolivalmiissa paketissa
Roccat Syn Pro Air onnistuu äänenlaadussa mutta vetää lyhyen korren rakenteen laadun ja ohjelmiston suhteen.
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Ammattimaisuutta mukavuuden kustannuksella
Logitech Pro X Wireless on kisakuuloke, joka ei pyri miellyttämään.
EPOS H6 PRO
Yksinkertainen on kaunista
EPOS ei tarjoa erikoisuuksia, mutta ääni istuu korvaan kuin valettu!
Razer Kraken V3 HyperSense
Lämmin ja muhkea basso
Razer Kraken V3 Hypersense muhevoittaa pelin ääniraidan tavalla, josta fanit varmasti pitävät.
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Monipuolisesti pelaaville
Jos haluaa pelata vähän joka alustalla, mutta PS5 on niistä suosikki, on Arctis 7P+ Wireless oikea valinta.
Creative SXFI Air Gamer
Useimmille alustoille
Creative SXFi AIR Gamer toimii useimpien pelialustojen kanssa, mutta on monelta osin pettymys.
Asus ROG Delta S
Puhdas ja miellyttävä ääni
Suuret ja näyttävät Asus ROG Delta S -kuulokkeet tarjoavat väriä vain pinnaltaan, sillä sisäpuolella odottaa kirkas ja värittymätön ääni.