Bose QuietComfort 35 II:n seuraaja on yllätyksettömästi nimeltään QuietComfort 45. Uutuus muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä fyysisine nappeineen päivineen. Muotoilu on hiukan pehmeämpää verrattuna QC 35 II:n kulmikkaampiin kiinnikkeisiin. Kankaan sijaan pehmusteet on päällystetty tekonahalla. Kaikkiaan nämä kaksi kuulokemallia ovat niin samannäköiset, että eroavaisuuksia on etsittävä tarkalla silmällä.
Lue myös: Bose Noice Cancelling Headphones 700 – Puhtaampi ääni mutta enemmän kohinaa
Uusia ominaisuuksia
QC45 on vihdoin varustettu USB-C-liittimellä ja Bluetooth 5.1:n ansiosta kuulokkeet voi liittää kahteen laitteeseen samanaikaisesti. Sama onnistuu myös NCH 700 -mallilla, jonka Bose julkaisi uutena huippumallina QC35 II:n jälkeen mutta jota nyt myydään edullisemmin kuin QC45-mallia. Vaikea sanoa, mikä tällä hetkellä edustaa Bosen lippulaivamallia.
Kuten useimmat tämän luokan kuulokkeet, myös QC45 päästää niin haluttaessa ympäristön äänet läpi. Bosella toiminnon nimi on Aware Mode, eikä sitä vielä ollut tarjolla QC35 II -mallissa.
Vastamelu
Bose on aina ollut hyvä vaimentamaan ääntä, ja samaa voi sanoa QuietComfort 45 -mallin kohdalla. Tosin vastamelu aiheuttaa ääneen odotettua enemmän sihinää – tämä sivuääni on korkeampi kuin QC35 II:ssa ja NCH 700:ssä, joka on kolmikon hiljaisin. Sony WH-1000XM4 sihisee myös, mutta matalammalla taajuudella ja vähemmän häiritsevästi kuin QC45.
On silti todettava, että QC45:n vastamelu on todella hyvä – vain Sony ja Bose kisaavat keskenään tällä tasolla. Automatka QC45 korvilla oli erittäin hiljainen kokemus. Höyhenenkevyt paino ja silkkisen pehmeä tuntuma korvien ympärillä tekevät Bosesta vieläpä huippumukavat käyttää.
Ääni
Bose pyrkii mahdollisimman lineaariseen ääneen. Kaikki on kirkasta, ja esimerkiksi Beyoncén Be Alive kuulostaa neutraalilta ja selkeältä. Laulussa on pientä terävyyttä etenkin kohdissa, joissa diiva päästelee menemään täysillä. Bosen kuulokkeet eivät ole kaikkein vivahteikkaimmat ja yläreksiteriltään erottelevimmat, ja vaikka basso on tarpeeksi syvä, ei rytmeihin synny riittävää painetta. Ääni muuttuu ajan kuluessa ikäväksi kuunnella. Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleen kontrabasso soi todella maukkaasti, mutta kuulokkeet eivät oikein saa laulun vahvaa keskirekisteriä parhaimmilleen. Symbaalitkin kuulostavat turhan teräviltä.
Musiikki kuulostaa yhtä hyvältä, olipa kyseessä klassinen tai hiphop. Tenhoa ei kuitenkaan oikein ole, eikä sovellus tarjoa taajuuskorjainta, jolla tilanteen saisi haltuun. Entä jos vastamelun laittaisi pois päältä? No, se ei onnistu: kuulokkeissa on aina päällä joko vastamelu tai ympäristöäänet, joilla molemmilla äänenlaatu on sama. Äänestä ei siis pääse nauttimaan ilman käsittelyä, mikä olisi voinut parantaa äänenlaatua ja siinä samalla akunkestoakin.
Yhteenveto: Bose QuietComfort 45
Bose QC45 on höyhenenkevyt ja uskomattoman mukava kuulokemalli, joihin on helppo ihastua. Päätyminen Boseen on turvallinen, joskaan ei ehkä kovin persoonallinen vaihtoehto. Vastamelu kuuluu luokkansa parhaimpiin.
Sanoisin, että QC45 on silti kokonaisuutena vain hyvä muttei loistava. Edeltäjään verrattuna uusia ominaisuuksia on vähän eikä mikään nosta kuulokkeita laadultaan NCH 700 -mallin yli. Vastamelu ei ole parantunut sitten viime kuuleman, eikä äänikään. Äänenlaatu on hyvä, mutta dynamiikkaa ja energiaa ei riitä, jotta musiikki tempaisi mukaansa.
Myös tässä testissä
JBL Tour One
Pirteää JBL-ääntä
JBL Tour One on todella hyvä kuulokemalli, joka saa suun hymyyn, kunhan on ensin tehnyt pari säätöä sovelluksen taajuuskorjaimesta.
Philips Fidelio L3
Mainio suoritus Philipsiltä
Philips Fidelio L3 on tyylikkäämpi ja laadukkaampi kuin useimmat luokkansa kuulokkeet – mutta miten on äänen laita?
Sony WH-1000XM4
Edelleen paras vastamelu
Vastamelun osalta kukaan ei vieläkään lyö laudalta Sony WH-1000XM4 -kuulokkeita. Toivomme Sonyn pian nousevan myös äänenlaadultaan vähän paremmalle tasolle.
Yamaha YH-E700A
Parasta ääntä
Jos haluaa äänenlaadultaan loistavat kuulokkeet, ei tarvitse etsiä enempää: Yamaha YH-E700A erottuu testijoukosta upealla äänellään.