Alle 600 euron hintaluokassa jyrää Samsung HW-Q66T -soundbarillaan, joka on piirun verran muita parempi. Sekä Sony HT-G700 että TCL Ray Danz TS9030 jäävät sen jalkoihin, eikä edes kalliimmasta LG SN8GY:stä ole Samsungille vastusta.
HW-Q66T:n puute on Dolby Atmos -tuki. Siinä on kuitenkin ylöspäin suunnatut kaiuttimet, jotka heijastavat ääntä korkeuksista, vaikkakin vain simuloidusti (DTS Virtual: X) eikä aidosti, kuten Dolby Atmos tai DTS:X. Mutta toimintoja tärkeämpää on kuitenkin äänenlaatu.
HW-Q66T:n ääni on ehdottomasti luokkansa tasapainoisin. Subwooferin tarjoilema basso integroituu ääneen hyvin ja jyskyttää tarkemmin ja nopeammin kuin useimmille. Elokuvien dialogit toistuvat kirkkaina ja rintaäänet saavat mukavaa muhkeutta. Ääni on iso ja vakuuttava, ja ääniraita kuulostaa siistimmältä, tiukemmalta ja puhtaammalta kuin kilpailijoilla.
Surroundvaikutelma
Surroundvaikutelma on hyvä, jokseenkin hitusen rajoittunut. Esimerkiksi Sony HT-G700 onnistuu siinä paremmin. Kokonaisuutena Samsung on silti parempi.
Samsungilla on myös erityinen ässä hihassaan: jos on hankkinut uuden Samsungin television, jossa on Q-Symphony-ominaisuus, voi television yläkaiuttimet valjastaa toimimaan yhdessä soundbarin kanssa, jolloin saa entistäkin isompaa ääntä. Adaptive Sound puolestaan analysoi tilan äänekkyyttä ja säätää volyymiä sen mukaan. Jos vaikkapa innokas perheenjäsen tulee imurin kanssa häiriköimään televisionkatselua, osaa tv nostaa automaattisesti HW-Q66T:n äänenvoimakkuutta.
Bluetoothin kautta soitettu stereomusiikki toimii mainiosti ja jopa tällä saralla Samsung onnistuu paremmin kuin useimmat. Kannattaa vain huolehtia siitä, että äänet on puhelimessa täysillä ja säädellä volyymia sitten soundbarista.
Samsung HW-Q66T on yksinkertaisesti sanottuna hintaluokkansa paras soundbar. Ja jos Dolby Atmos on kynnyskysymys, saa senkin lyömällä tiskiin parisataa enemmän ja lisäämällä ostoskoriin muuten identtisen HW-Q76T-soundbarin.