Xiaomi on pitkään ollut tuttu halpispuhelimistaan, mutta Mi 10 Pro on askel kohti premiumluokkaa – samaan tapaan kuin OnePlus tekee 8 Pro -mallillaan. Kamera on tuttu Xiaomi Note 10:stä: 108 megapikselin pääkamera Samsungin kennolla, ultralaajakuva ja kaksi telefotoa. Suurinta Xiaomi kutsuu nimellä ”8 Mp 10x hybridzoom” mutta kyseessä on skaalattu 5 Mp:n kenno sekä 3,7-kertainen zoom, joka toimii kuten 5-kertainen zoom. Hämmentävää.
Sovellus
Automaattiasetuksista pääsee helposti säätämään salamaa, HDR:ää, AI-toimintoja ja filttereitä. Kuvasuhde, ajastin ja tilt-shift löytyvät alavalikosta. Erikoisuuksista löytyy slow motion, 108 Mp, muotokuva, yökuvaus, panoraama ja Pro. Valkotasapainon, aukon, suljinnopeuden, ISO-luvun ja valotuksen säädön lisäksi tarjolla on pikavalinnat objektiiveille, resoluutiolle, filttereille ja tarkennuspisteille. Kaikki tarvittava on siis saatavilla, mutta ei aina löydy ihan sieltä, mistä toimintoa etsii. Miksi pikavalintoja ei voi päättää itse?
Kuvanlaatu
Ottaen huomioon, että Xiaomi käyttää Samsungin kennoja, on hieman yllättävää, että kiinalaismerkki onnistuu paremmin hyödyntämään niitä. Ehkä se johtuu energian keskittämisestä erinomaiseen automaattikuvaukseen. Kuvissa on hyvä tasapaino yksityiskohtien säilyttämisen ja kohinanvaimennuksen välillä sekä valotuksen ja valkotasapainon välillä. Jos jotain maristavaa etsii, niin joskus kamera fokusoi ”väärin” ja varjokohtiin syntyy värikohinaa.
Johtopäätökset
Xiaomin ensimmäinen ehta highend-kännykkä on kameransa suhteen varsin onnistunut. Kenno on hankittu Samsungilta eikä turhiin ominaisuuksiin ole tuhrattu aikaa ja vaivaa. Sen sijaan on keskitytty parhaaseen mahdolliseen kuvanlaatuun automaattiasetuksella. Ja sitähän suurin osa kännykän käyttäjistä haluaa. Xiaomi ei ehkä yllä laadussa Huawei P40 Pro+:n tasolle, mutta toisaalta Xiaomi Mi 10 Pro on sitä huomattavasti halvempi ja sovellustarjonta on laajempi.
Myös tässä testissä
Oneplus 8 Pro (kamera)
Tiukka rutistus OnePlus-kameralta
Vuosien yritysten ja erehdysten jälkeen näyttää siltä, että OnePlus on löytänyt linjansa kameran suhteen.
Apple iPhone 11 Pro (kamera)
Suuri askel iPhonelle
Jännittäviä kuva-asetuksia ei juuri ole, mutta kuvat onnistuvat lähes aina iPhone 11 Prolla.
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
Samsung yrittää liikaa
Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.
Sony Xperia 1 II (kamera)
Kännykkäkuvasta järkkärityyliin
Xperia 1 II sopii automaattiasetuksia halveksuvalle.
Huawei P40 Pro+ (kamera)
Ensimmäinen 10x zoom kännykässä
Huawein kyky mahduttaa kameratekniikkaa uuteen puhelimeensa jaksaa hämmästyttää.