OnePlus 8 Pro -malli todistaa, että markkinointi hinta edellä on OnePlussan osalta ohi. Se on lippulaivamalli, jossa ei ole tingitty missään, toisin kuin aiemmin. Siinä missä tavallisesta OnePlus 8 -mallista puuttuu teleobjektiivi, on 8 Pro varustettu kolmoiskameralla, jonka Sonyn 48 Mp:n laajakuvakennoista saa pulittaa pitkän pennin. Teleobjektiivi on, kuten yleensäkin, matalampiresoluutioinen, mutta kirkkaus on toisaalta hyvä pelkän kolminkertaisen zoomin ansiosta. Kaiken lisäksi kamerassa on värifiltteri, joka tuo Instag-henkiset efektit suoraan kuviin niin halutessaan.
Sovellus
Tavallisessa käytössä itselaukaisijaan, salamaan, resoluution valintaan, makroon ja värifilttereihin on pikavalinnat. AI-säätöjä varten on sukellettava alavalikkoon. Kamera-asetuksista löytyy time-lapse, panoraama, slow motion, muotokuva, yökuvaus ja Pro. Jälkimmäinen mahdollistaa ISO-luvun, valkotasapainon, suljinnopeuden, fokuksen ja valotuksen manuaaliset säädöt. Lisäksi voi valita, haluaako kuvan tallentaa RAW-tiedostona, ja samasta paikasta saa myös luotua omia pikavalintoja.
Kuvanlaatu
Aiemmin OnePlus-mallit ovat tuottaneet ”someystävällisiä” kuvia, joiden värit ovat todella kylläiset. Nyt värit ovat neutraalimmat, joten kuvat näyttävät luonnollisemmilta. Paitsi tummissa kuvissa, joissa värit ovat kylmiä. Laajakuva on kehittynyt paljon, ja se on nyt parhaiden joukossa, vaikkakin kuvan reunoilla on havaittavissa pientä vääristymää. Teleobjektiivin kolminkertainen zoom on kameran heikoin lenkki, sillä kuvat eivät ole yhtä tarkkoja kuin kilpailijoilla.
Johtopäätökset
OnePlus hyppää kovimpaan luokkaan 8 Pro -mallillaan, jossa mistään ei ole tingitty. OnePlus on pitkään jättänyt kameransa vähemmälle huomiolle, mutta nyt sekin on tuotu kunnolliselle tasolle. Vahinko kyllä, että kamera on silti kännykän heikoin puoli. Hyvissä olosuhteissa laajakuvat ovat mainioita, mutta hämärässä kuvat eivät tee oikeutta kohteilleen. Lisäksi optinen zoom on testin Android-malleista pienin.
Myös tässä testissä
Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)
Halpismerkki Xiaomi yllättää hyvällä kamerallaan
Korkeasta hinnastaan huolimatta Mi 10 Pro on itse asiassa melko edullinen, sillä kuvanlaatu on loistava.
Apple iPhone 11 Pro (kamera)
Suuri askel iPhonelle
Jännittäviä kuva-asetuksia ei juuri ole, mutta kuvat onnistuvat lähes aina iPhone 11 Prolla.
Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)
Samsung yrittää liikaa
Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.
Sony Xperia 1 II (kamera)
Kännykkäkuvasta järkkärityyliin
Xperia 1 II sopii automaattiasetuksia halveksuvalle.
Huawei P40 Pro+ (kamera)
Ensimmäinen 10x zoom kännykässä
Huawein kyky mahduttaa kameratekniikkaa uuteen puhelimeensa jaksaa hämmästyttää.