Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite Active 75t

Ylivoimaiset treenikuulokkeet

Jabra Elite Active 75t on ehkäpä paras langaton treenikuulokemalli tällä hetkellä.

/ 03.07.2020 - 15:00
Jabra Elite Active 75t

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Tehokas ”passiivinen” vastamelu, poikkeuksellisen hyvä ääni, erinomainen akunkesto. Vedenkestävä ja hyvin istuva malli sopii täydellisesti liikuntaan.
  • Tehokas vastamelu voi luoda melko tyhjiömäisen tunnun päähän. Kuulokenappien ohjaus voi olla hieman hankalaa.

Viime talvena testasimme täysin langattomia Jabra Elite 75t -kuulokkeita, joita kiittelimme erittäin tehokkaasta passiivisesta melunvaimennuksesta, erinomaisesta istuvuudesta ja poikkeuksellisesta äänenlaadusta, jossa on oli hyvää painetta.

Nyt kyseisen mallin seuraaja Jabra Elite Active 75t on testissä, ja esitämme heti alkuun pahoittelut siitä, että tämän testin lukeminen voi aiheuttaa pienet déjà vu -vibat. Tuotteiden välillä ei nimittäin ole eroa, etenkään äänenlaadussa.

Muutokset voi tiivistää tähän: Jabra Elite Active 75t -malli on edeltäjistään poiketen IP57-luokiteltu, eli napit kestävät puolen tunnin upotuksen metrin syvyiseen veteen. Edeltäjissä oli IP55-luokitus ja ne sietivät vain roiskeita. Tästä ilosta on siis maksettava pari kymppiä enemmän, muuten tuotteet ovat identtiset.

Täydellistä istuvuutta ja vedenkestävyyttä

Vaikka parannus tuntuu pieneltä, ovat Jabran Elite Active -kuulokkeet IP-luokituksensa ansiosta täydelliset treenaamiseen. Ne päällä voi rauhassa hikoilla ja lenkkeillä kaatosateessa, mitä aiempien mallien kohdalla on kannattanut välttää. Uusien kuulokkeiden kanssa voi mennä vaikka kylpyyn. Tämä on todistettu alempana yhdessä niin ikään vedenkestävän OnePlus 8 Pro -puhelimen kanssa!

Elite Active 75t on sitä paitsi päällystetty kumilla, joka yhdessä tiukasti istuvan muotoilun kanssa pitää napit korvissa myös juostessa ja hyppiessä.

Elite 75t:n tapaan myös Elite Active 75t:n pakkauksessa tulee kolmet erilaiset EarGels -pehmusteet, joista voi valita omaan korvaan sopivimman. Näin napit solahtavat korvaan niin tiiviisti, että ulkopuoliset äänet eivät pääse sotkemaan musiikin tai podcastin kuuntelua – vaikka Jabra Elite 75t:ssä ei ole aktiivista vastamelua. Sen sijaan Jabra kutsuu tekniikkaa passiiviseksi melunvaimennukseksi. Minun puolestani saavat kutsua vaikka miksi, sillä se toimii niin hyvin, että HearThrough-niminen ominaisuus on todella tarpeen. Se käyttää mikrofoneja päästääkseen ympäristön äänet läpi, jolloin kuulokkeet päässäkin voi kuulla toisen puhetta.

Subwoofer korvissa

Saman voi tehdä, kun käyttää nappeja puheluihin. Ominaisuuden nimi on Sidetone, ja sen ansiosta kuulee oman äänensä paremmin – se kun jää muuten helposti kaikumaan ontosti omaan päähän.

Puheen laatu on täydellistä, mikä pätee niin omaan puheeseen kuin puhelimen toisessa päässä olevaan.

Jabra Elite Active 75t:ssä on sama erinomainen ääni kuin Elite 75t:ssä, ja sovelluksessa voi vielä säätää äänikuvan vahvaksi ja harmoniseksi, jossa on paljon bassoa, voimakas keskirekisteri ja runsaan ilmavat ylä-äänet.

Tehdasasetuksilla basso on liian vahva. Matalat äänet humisevat ikään kuin bassorumu aiheuttaisi feedbackia äänityksessä käytetyn mikrofonin kautta. Laulu kääntyy helposti teräväksi. Smooth-ääniasetuksella terävyys katoaa, mutta basson kierto ei. Onneksi kaikkea voi säätää sovelluksen taajuuskorjaimessa, ja kun bassotaajuuksia laskee hiukan, asettuu soundi kohdilleen.

Oikeilla ääniasetuksilla napit saa itse asiassa soimaan niin muhkealla bassolla, että tuntuu kuin kävelisi ympäriinsä pienet subwooferit korvissa. Makuasia, kummasta tykkää!

Ohjaus aiheuttaa pieniä haasteita. Siihen voi tietysti käyttää intuitiivista sovellusta, mutta kaikkea voi ohjata myös painelemalla oikeaa ja vasenta kuuloketta. Yhdistelmiä ja ominaisuuksia on tämänkaltaisissa kuulokkeissa valtavasti, joten ottaa aikansa ennen kuin oppii, mitä mistäkin painalluksesta tapahtuu – eikä Jabra ole poikkeus. Näitä kannattaa harjoitella ihan ajan kanssa.

Johtopäätökset

Ei kannata jumiutua siihen, ettei Jabra Elite Active 75t:ssä ole aktiivista vastamelua. Täydellisen tiivis istuvuus takaa, että niin kutsuttu passiivinen melunvaimennus toimii kyllin tehokkaasti vaatiakseen neljän mikrofonin käyttöä silloin, kun haluaa päästää ympäristön äänet läpi.

Äänenlaatu on erinomainen ja IP57-luokituksen ansiosta kuulokkeet ovat täysin vedenkestävät. Sen ja istuvuuden vuoksi Jabra Elite Active 75t on täydellinen tarkoitukseensa, eli musiikin kuunteluun tai puheluiden hoitamiseen treenatessa.

Jos pitää keksiä jotakin moitittavaa, niin soiton ohjaus ja muiden säätöjen tekeminen nappien kautta vaatii opettelua. Basso voi alkuun olla turhan päällekäyvä, mutta sen menoa voi onneksi hillitä sovelluksesta.

Karakter
Jabra Elite Active 75t
Premium

Myös tässä testissä

Technics EAH-AZ70W

Teknisesti taitava

Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.

Hyvä vastamelu, neutraali ja erotteleva ääni.
Kaipaamme lisää painetta ja eloa musiikkiin.
Lue koko testi

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen

Vihdoinkin hyvin istuvat luksusnapit

Bang & Olufsen kolmas ja tähän mennessä paras versio täysin langattomasta Beoplay E8 -kuulokkeesta on syntynyt monen yrityksen ja erehdyksen kautta.

Hyvä ja vivahteikas ääni. Ympäristön äänet toistuvat luonnollisina. Langaton kantama on vihdoin kohdillaan ja langaton lataus on hyvä lisä.
Ääni voisi olla vahvempikin. Kosketusohjaus on melko monimutkaista ja Bluetooth-yhteys saisi toimia intuitiivisemmin. Ei NFC:tä.
Lue koko testi

Beats Powerbeats Pro

Edelleen suosikkejamme

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.
Lue koko testi

Audio-Technica ATH-CK3TW

Hyvää ja halpaa Audio-Technicalta

Audio-Technica on vihdoin tehnyt hyvin istuvat täysin langattomat kuulokkeet. Äänikin lienee monen makuun.

Täyteläinen basso, kirkkaat ylä-äänet, hyvä puheluiden laatu. Istuvuus on parempi kuin Audio-Technican aiemmissa nappikuulokkeissa.
Keskirekisteri turhan vetäytynyt, soittimissa ja laulussa ei ole kunnon painetta.
Lue koko testi

Creative Outlier Gold

Idea hyvä, toteutus sinnepäin

Creative Outlier Gold on varustettu fiksuilla ominaisuuksilla, mutta ääni on unohdettu.

Täyteläinen ja rytmikäs basso, kiintoisa Super X-Fi -toiminto holografiselle äänelle. Mahtava akunkesto!
Terävä diskantti, vaisu keskirekisteri. Kunnon ”riippumattosoundi”! Taajuuskorjain ei toimi ilman sovellusta.
Lue koko testi

Jaybird Vista

Basson tenhoa treenikuulokkeissa

Vista tarjoilee muhkeaa bassoa ja vakaan yhteyden. Mutta pari kummallisuuttakin sekaan on mahtunut.

Langaton yhteys on äärimmäisen vakaa. Ääntä ja ominaisuuksia voi säätää itse.
Tummasävyinen ja melko terävä keskirekisteri. Tarjolla tuki vain SBC-koodekille, joka rajoittaa äänenlaatua.
Lue koko testi

Klipsch T5 True Wireless

Kaiutinkunkun energiset kuulokkeet

Klipsch tykkää tarjoilla musiikin kunnolla päin pläsiä, ja sama pätee myös valmistajan täysin langattomiin kuulokkeisiin.

Pirteä keskirekisteri, paljon painetta ja dynamiikkaa. Ilahduttava latauskotelo.
Rakeinen ja melko terävä ääni.
Lue koko testi

Panasonic RZ-S500W

Tekniikkaa täynnä

Panasonic tarjoaa ehkäpä parhaan vastamelun nappikuulokkeissa, hyvälaatuiset puhelut ja neutraalin musiikin toiston. Mutta riittääkö se?

Hyvä vastamelu, neutraali soundi.
Dynamiikat puuttuvat, lattea ja vaisu ääni.
Lue koko testi

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Langaton suosikkimme

Sennheiser kurottaa korkealle Momentum True Wireless -kuulokkeiden uudella versiolla.

Loistava äänenlaatu, helppokäyttöisempi, mukava istuvuus ja vihdoinkin kunnollinen akunkesto! Aktiivinen vastamelukin on joissakin tilanteissa paikoillaan.
Kuulokkeiden käyttäjän puheluääni on hieman sulkeutuneempi kuin edeltäjässä. Peleissä ja elokuvissa ilmenee viivettä.
Lue koko testi

Skullcandy Sesh Evo

Tekee mitä lupaa

Skullcandyn edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet tarjoavat rytmikään basson ja todella hyvän soundin. Kunhan saa säädöt kohdilleen.

Energinen basso, toimii hyvin treenikaverina. Elokuva-asetuksen soundi pelittää melko kivasti.
Ei kovin vivahteikas ääni etenkään ylä-äänissä. Perusasetuksella ääni on hähmäinen. Puheluiden laatu on huono.
Lue koko testi
Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top