Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: 6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

/ 25.04.2019 - 13:20
6 True Wireless -kuuloketta

Vertailimme viimeksi vuosi sitten täydellisesti langattomia kuulokkeita, joiden luokka tunnetaan myös kuvaavalla nimellä Truly Wireless. Viime kerrasta valikoima on kasvanut, ja monet edelliskierroksen valmistajista ovat ehtineet jo tuoda päivitetyt mallit markkinoille. Täydellinen langattomuus on tullut jäädäkseen, ja teknologia näyttää paranevan sukupolvi sukupolvelta. Jengi on ilmeisen hulluna langattomiin nappeihin, jotka törröttävät korvasta enemmän tai vähemmän tyylikkäästi.

Ikävä kyllä kaikista lastentaudeista ei ole päästy vielä eroon, mistä esimerkkinä kahden napin väliset kommunikaatiokatkokset. Monet ovat jo keksineet ratkaisun ongelmaan, mutta osaa se yhä vaivaa, joskin pienemmässä määrin kuin ennen.

Akunkesto on toinen tärkeä ja vaikeasti ratkottava asia: kuinka saada napit pidettyä mahdollisimman pieninä ja silti käyttökelpoisina akunkeston suhteen? Etenkin koko on pulmallinen – mitä painavammat ja suuremmat napit, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ne tipahtelevat korvista.

Akunkesto onkin langattomien kuulokkeiden suurimpia miinuksia. Vaikka soa valmistajista on onnistunut ylittämään maagisen neljän tunnin rajan, ollaan silti kaukana tavallisten langattomien akunkestosta, jossa normi lähentelee kahdeksaa tuntia. Kaikki valmistajat ovat päätyneet samaan ideaan tätä pohtiessaan. On nimittäin hankalaa puristaa napeista virtaa enemmän kuin 4-5 tuntia kerrallaan, joten kuljetuskoteloon on lykätty varavirtaa. Sen avulla napit latautuvat, kun kuulokkeet eivät ole käytössä, joten ainakin ne ovat heti täydessä valmiudessa aina, kun ne ottaa kotelosta. Ratkaisu on varsin hyvä, sillä kotelo myös suojaa nappeja, kun ne eivät ole käytössä. Kotelon koko, paino ja latauskapasiteetti vaihtelevat.

Koska napeissa pienempi on hienompi, on kompromisseja aina tehtävä. Onkin fiksua pohtia paria kysymystä ennen rahojen hassaamista kuulokekaupoilla. Näiden kysymysten avulla löydät omaan käyttöösi ja budjettiisi sopivimman vaihtoehdon:

Mihin käyttöön kuulokkeet tulevat?

Haluatko käyttää langattomia nappeja treenatessa vai ovatko ne vain arjen ylellisyyttä? Liikuntakäytössä istuvuus on kaiken a ja o – on ikävää, jos napit solahtavat hölkätessä korvista ja hukkuvat lenkkipolulle. Nappien on kestettävä myös jonkin verran kosteutta (eli hikeä).

Kuinka tärkeää äänenlaatu on?

Nappeihin ei mahdu kummoisenkaan kokoisia kaiutinelementtejä, joten äänenlaatu voi olla haaste. Mitä pienemmät napit, sitä vähemmän tilaa hyvän soundin luomiseen on. Jos äänenlaadulle on kovat kriteerit, on ehkä tehtävä kompromissi designin suhteen.

Kuinka paljon kuulokkeet saavat maksaa?

Täydellisen langattomien kuulokkeiden hinnat ovat tippuneet viime vuodesta, ja tällä hetkellä malleja löytyy satasen kieppeiltä. Hinta ja laatu kulkevat kuitenkin edelleen käsi kädessä, eikä halvin vaihtoehto varmastikaan ole ääneltään paras.

Onko täydellinen langattomuus ykköskriteeri?

Kuten todettua, on True Wireless akunkeston, hinnan ja äänenlaadun välinen kompromissi. Jos johto oikean ja vasemman napin välillä ei kaada maailmaa, tarjoavat toisiinsa yhdistetyt kuulokkeet edelleen eniten vastinetta rahoille.

Testistä

Pyysimme valmistajilta testiin uusimpia täysin langattomia nappikuulokkeita. Jotkut on tarkoitettu erityisesti urheiluun kun taas toiset edustavat enemmän lifestyle-luokkaa. Kaikkia arvioitiin kuitenkin samoin kriteerein: tutkimme nappien istuvuutta, äänenlaatua, rakenteen laatua ja hintaa. Treenamiseen suunniteltuja kuulokkeita testattiin urheillessa, ja lifestyle-malleja arvioitiin oman kategoriansa mukaisesti.

Optoma NuForce BE Free5

Erikoinen tuttavuus

Optoma onnistuu soundissa, mutta toiminnan luotettavuus on vähän niin ja näin.

Optoma BE Free5 soi hyvin ja matalalta. Istuu kevyesti mutta jämäkästi korvaan. Kotelo lataa napit kolme kertaa yhdellä latauksella.
Napit eivät ole järin kauniit. Ääni saattaa kadota. Ohjaaminen on hankalaa.
Lue koko testi

Plantronics BackBeat Fit 3100

Urheilijan langattomat

Plantronicsin langattomat kuulokkeet sopivat niin juoksuun, pyöräilyyn kuin uimiseenkin.

Erinomainen ääni, avoin ja vedenkestävä rakenne.
Avoin muotoilu ei sovi kaikille ja heikentää syväbassoa.
Lue koko testi

Jabra Elite 65t

Hyvä vaihtoehto AirPodeille

Jabra haastaa Applen ja tarjoaa miellyttävää istuvuutta.

Jabralla on akunkesto, ääni ja istuvuus hanskassa.
Painikkeet ovat hieman jäykät. Ääni saattaa katketa.
Lue koko testi

Sennheiser Momentum True Wireless

Oho, mikä ääni!

Sennheiser pyyhkii lattiaa kilpailijoillaan vakuuttavalla äänenlaadullaan ja tyylikkyydellään.

Poikkeuksellisen hyvä ääni, hyvä istuvuus, tyylikäs kotelo.
Ohjaus on hiukan hankalaa ja hinta on korkeammasta päästä.
Lue koko testi

SOL Republic Amps Air

Nyt ei iske

Varoitus: kannattaa pysyä kaukana

Suuri akku on ajatuksena hyvä.
Istuu huonosti, ohjaus toimii heikosti, soundi on metallinen ja suttuinen.
Lue koko testi

Kygo E7/900

Arkeen ja urheiluun

Kygo istuu hyvin ja kuulostaa mainiolta.

Hyvä istuvuus ja erinomainen äänenlaatu.
Jäimme kaipaamaan kovempaa volyymiä, pidempää akunkestoa ja pienempää koteloa.
Lue koko testi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonyn kaikkien aikojen mukavimmat treenikuulokkeet

Helmiä ja huteja: alle satasen kuulokkeet

Täysin puhdas sointi

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Ääni & Kuva
Scroll to Top