Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Samsung Galaxy S8+

Samsung tekee paluun

Kerran menetetyn itseluottamuksen jälkeen Samsung näyttää kaapin paikan Galaxy S8:llaan.

Julkaistu 30.05.2017 - 12:53
Samsung Galaxy S8+
Jonas Ekelund

Samsung voi olla ylpeä vuoden odotetuimmasta puhelinmallista. Ylpeys onkin paikallaan Note 7:n aiheuttaman pettymyksen jälkeen. Edeltäjästään poiketen uutuus ei ole litteä malli, vaan sekä S8 että S8+ ovat kaarevia. Lähes olemattomat reunat lasissa luovat upean ilmeen puhelimelle. Se näyttää olevan etupuoleltaan pelkkää näyttöä. Kännykällä on pölyn- ja vedenkestävyydestä kertova IP68-luokitus.

Samsung Galaxy S8 rounded edge 460x307
Lasi ja metalli sulautuvat toisiinsa lähes saumattomasti. Kuva: Samsung

 

Näytön kirkkaus on entistä parempi, mikä tekee päivänvalossa lukemisen helpommaksi. Näytöllä on Mobile HDR Premium -sertifiointi, mikä on hieno uutinen elokuvien katselun kannalta. Elämystä vahvistaa 18,5:9-kuvasuhde laajakuvaleffoja varten. Edellisen Galaxyn kamera oli markkinoiden paras. Nyt kameraa on varoen kehitelty, mikä pitää sen edelleen huippuluokassa, mutta kilpailijat ovat kirineet sen verran, että ero ei ole enää merkittävä.

Mainos
samsung galaxy s8 camera webb 460x311
Sormenjälkitunnistin on hankalasti aivan kameran linssin korkuinen. Kuva: Ääni & Kuva

 

Nappeja kännykässä ei enää ole, vaan ne on korvattu kosketusnäytön virtuaalinapeilla. Päävalikkonappi tuntuu silti melko fyysiseltä kosketuksen aiheuttaman feedbackin ansiosta. Virtuaalinapit toimivat erinomaisesti. Samsung on mennyt siirtämään sormenjälkitunnistimen takapuolelle, missä sen sijaan sormi osuu jatkuvasti kameran linssiin. Samsungin Bixby-assistentti ei tehnyt meihin vaikutusta. Siitä puuttuu paljon ominaisuuksia ja se toimii vain englanniksi.

Suorituskyky sen sijaan tekee vaikutuksen. Euroopassa S8 on varustettu Samsungin omalla Exynos-prosessorilla. Se ohittaa edellisen sukupolven prosessorit mennen tullen tehden S8:sta nopeimman Android-puhelimen verrattuna jopa kilpailijoiden uusimpiin malleihin. S8:n akku kestää yhtä hyvin kuin S7:n.

antutu benchmark
Huipputulos Android-puhelimista. Kuva: Ääni & Kuva

 

Johtopäätökset

Samsung on vastannut odotuksiin ja tarjoaa älypuhelimen, joka riemastuttaa monin tavoin. Etuosa on lähes täysyn näyttöä, ja kännykän kaarevat linjat saavat huokaamaan ihastuksesta. Galaxy S8 + on tämän hetken nopein puhelin suorituskyvyltään. Kamera ei ole htä mullistava kuin S7:ssa, mutta pysyy silti valtaistuimella. Hinta on kovin korkea, joten jos pienempi näyttö ei ole este, kannattaa katsastaa S8.

Tyylikäs design. Loistava näyttö. Erinomainen kamera. Salamannopea suorituskyky. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu huonosti. Blixby-avustaja ei vakuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top