Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Bang & Olufsen Beoplay A1

Taattua tanskalaista tyyliä

Kaunis ulkonäkö ja ääni eivät ole A1:n ainoat edut, vaan akkukin kestää hämmästyttävän pitkään.

Julkaistu 04.05.2017 - 12:20
Bang & Olufsen Beoplay A1
Jonas Ekelund

A1 muistuttaa hyvin paljon aiemmin testaamaamme Beoplay A2-kaiutinta. Erinomaista tanskalaista designia, mutta tällä kertaa minikoossa ja pyörässä muodossa. Ulkonäkö on kiltti, mutta materiaali on A2:sta poiketen tukevaa ja kestävää alumiinia, joten mistään nössöstä ei ole kyse. Kaiutin sietää jopa kosteutta. Laite ladataan kätevästi tavallisella USB C -laturilla, jonka jälkeen virtaa riittää 24 tunniksi – ei tosin ihan voimakkaimmalla volyymillä. Tyylikkäitä värivaihtoehtoja on seitsemän.

Lue koko arvostelumme Beoplay A1:stä.

Virtanappi, volyyminapit ja Bluetooth-nappi on ovelasti piilotettu pohjaa suojaavaan kumimaiseen pintaan. Ikävä kyllä NFC:tä ei löydy. Soittoa ohjataan kännykästä, johon voi myös asentaa Beoplay-sovelluksen. SovelluksestA voi valita eri ääniprofiileja tai luoda kokonaan oman. Laitteen pohjassa on mikrofoni, joten kaiutinta voi käyttää myös puheluihin.

Mainos
beoplay tonetouch
Äänen sävyä on helppo muuttaa Beoplay-sovelluksesta.(Kuva: Ääni & Kuva)

Muotoilunsa ja kokonsa huomioon ottaen A1 sopisi arvatenkin keittiöradioksi. Bang & Olufsenin insinöörit ovat kuitenkin vieneet soundin paljon pidemmälle, ja kaiuttimesta lähteekin ääntä uskomattoman kovalla volyymillä. Basso soi niin muhkeasti, että sen pitäisi olla mahdotonta. Soundi on täyteläinen ja lämmin, vivahteet soivat miellyttävästi ja sopivasta äänenpaineesta on huolehdittu hyvin.

Johtopäätökset

Olisi helppo erehtyä kuvittelemaan, että näin kaunis ja pieni kaiutin olisi enemmän ilo silmille kuin korville. Beoplay A1 todistaa, että molemmat on mahdollista saada samassa paketissa. Laitetta on helppo kantaa mukana ja melko helppo käyttää. 24 tunnin akunkesto tuo lisää käyttömukavuutta. Kaiutin kestää hieman kosteuttakin, vaikka ei nyt ihan kylpykaveriksi sovikaan. Ennen kaikkea ääni on todella miellyttävä, basso muhkea ja volyyminkin saa todella kovalle, mikä voi ulkosalla olla tarpeen.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen basso. Kokoonsa nähden erittäin hyvät volyymiresurssit. Tyylikäs. Uskomaton akunkesto! Ei aptX- eikä NFC-tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top